Kis folyó – nagy harcsa

Tapasztalatra, némi őrültségre, egy kicsi szerencsére és segítségre is szüksége volt a túrterebesi Hanus Arthurnak ahhoz, hogy élete nagy fogását a partra emelje szombat délután. Ugyanis nem akármekkora hal akadt a horgára: egy 70 kiló körüli, 220 centiméter hosszúságú harcsa.

A horgászattal komolyabban tíz éve foglalkozó férfi elsősorban vad vízeken áztatja a csalit, kedvenc horgászhelye a Tisza, a folyóhoz Magyarországra jár horgászni. Karrierje során volt már, hogy ötven kilós harcsát fogott, azonban őt is meglepte, amikor a kis folyónak számító Túrból a hatalmas állatot sikerült kiemelnie.

„Pergetéssel, műcsalival halásztam szombaton a Túron, amikor éreztem, hogy ez a kapás nem akármilyen. Tudtam, hogy nagy hal akadt a horgomra, de nem is sejtettem, hogy valóban ekkora lesz, nem is hittem, hogy egyáltalán ekkora harcsa él ebben a folyóban. Közel fél órán keresztül fárasztottam, míg a partközelbe tudtam húzni. A sáros parton nagyon csúsztam, féltem tőle, hogy a vízbe esek, de végül önszántamból gázoltam a folyóba. A közvetlen part egy méter magas, függőleges, tudtam, hogy onnan egyedül nem tudom kiemelni a halat” – magyarázta a Maszolnak Hanus Arthur.

A férfi egy jó barátja, Orbán Zoltán segítségét kérte telefonon, aki nagyjából húsz perc alatt ért a folyópartra. Addig a horgász az öt fokos vízben derékig elmerülve tartotta a hatalmas példányt.

„Miután kiemeltük a partra, megmértük, készítettünk róla pár fotót, aztán ahogy szoktuk, visszaengedtük a folyóba”

Forrás: https://maszol.ro