Téli horgászat a Bentán

Téli horgászat a Bentán
Az 1622-es fkm-nél ömlik a Dunába a Benta-patak. A Duna-menti Hőerőmű meleg vizével egyesülve, kedvelt tartózkodási helye a halfajok számára. Népszerű téli-nyári horgászhely. A patak völgye védett. A Százhalombattai Hőerőmű felmelegedett hűtővizét a Benta patakba engedik, amely a Dunába folyik. A torkolatnál +6-13°C fokos a víz, amely lényegesen melegebb, mint a téli Duna vize. A környék legismertebb téli vermelő és gyülekező helye……

A hely népszerűsége miatt, célszerű korán kelni, és még pirkadatkor elfoglalni a helyet, mert gyakorta több száz horgász osztozik, alig 1-2 kilométeres partszakaszon. A későn érkezőknek gyakran már nem jut hely.

Első alkalommal érdemes megfigyelni a helyi horgászokat,hogy milyen módszerrel horgásznak, nem szégyen kérdezni a helyi erőktől, mivel a pálya rendkívül akadós, amennyiben kevesen horgásznak, akkor valószínűleg nem megy a hal. A tartós hidegek beköszöntével nagy mennyiségben jelenik meg a márna és nagyon jól fogható.

A torkolatban, a táblával jelölt részig: a Dubics Tamás HE, a dunai szakasz kezelője az Ercsi Duna Hal Kft. Napijegy: Benta patakra a torkolatig (tábláig) 1.800 Ft (ez már régen volt!) Napijegy kapható a környékbeli és a torkolatnál található horgászboltokban.Napijeggyel kizárólag a (folyásirányt tekintve) jobb oldalt lehet horgászni.

És a Dunán (a battai kifolyó alatt)