Saját bojlimixek eladóakEladó saját felhasználásra készített, előre bekevert bojlimixek. Keverés, csomagolás után fagyasztva történik a tárolásuk, így garantáltan megőrzik a frissességüket hosszú időn keresztül.

A belőlük készített csalikat egy nagy kiterjedésű tározón használjuk, ahol kimagasló a természetes táplálékbázis, összetételük is elég tág, rengeteg tavi ill. vándorkagyló, csigák, kisebb nagyobb rákok, kandicsrákok, egyéb alacsonyabbrendű élőlények képezik a faunát. A halállomány erősen eloszlik a hatalmas vízterületen, és mivel egyesületi kezelésben álló vízről beszélünk, a halállomány korántsem nevezhető gazdagnak. Ilyen körülmények közt igazi kihívás egyáltalán kapásig eljutni, de számos szép fogást könyvelhettünk már el, ami persze betudható a helyes helyválasztásnak, a megfelelő végszereléknek is. A csali csak egy segédeszköz, ami összeköt minket szeretett pontyainkkal.

A keverékeket 9-10 tojás, továbbá a jellegben hozzá illő aminok, folyékony kivonatok, esetlegesen esszenciális olajak, aromák hozzáadásával tudjuk elkészíteni, majd néhány nap szellős, árnyékos helyen történő szárítás után ajánlott felhasználásig fagyasztva tárolni, így onnan kivéve mindig a készítés utáni frissességét fogjuk visszakapni.

Számoljunk vele, hogy 1 kg mixből, a tojások és az egyéb folyékony ingrediensek hozzáadása, majd a főzés után kb 1,5-1,6 kg friss, készbojlit kapunk.

5kg feletti vásárlás esetén 10%-ot elengedek az árból.

- Tintahal-Máj 1850 Ft/kg

Egy erősen halas-büdös jellegű keverék, közel 20% tintahallisz, továbbá lazac és szardínialisz tartalommal. A tintahalliszt kiemelkedő ingrediens a halcsaligyártásban, köszönhetően a megközelítően 80%-os fehérjetartalmának, és a 96%-os emészthetőségének köszönhetően. A lazacliszt is kiemelkedő, 65%-os fehérjetartalommal bíró alapanyag, ásványi anyagokban, és eszenciális aminosavakban gazdag táplálék, melyekre a halaknak nagy szüksége van, és csak a táplálékukkal tudnak megszerezni. A keverék tartalmaz még májlisztet –melyről köztudott hogy kiemelkedő attraktivitással bír a pontyok körében - kis mennyiségben, mely már eredményesen kifejti a csalogató hatását, de hogy csalink ne váljon ’frontérzékennyé’, a májliszt e negatív tulajdonságátmagas feketebors tartalom hivatott ellensúlyozni, mely egyben ad egy jellegzetes fűszeres, csípős hátteret.

- Fűszer-Robin Red 1750 Ft/kg

Egy erősen fűszeres, csípős zamatú, ízű keverék, magas, közel 40%-os halliszt tartalommal bír.
Robin Red tartalma 8%, tudni kell róla, hogy a neves gyártó, a Haith’s terméke, fogósságát szerte a világon elismerik, nagyszerű alapanyag; ezmellett tartalmax nagy hányadban Cayenne borsot, mely egy erőteljes, csípős ízt ad a csalinknak; a pontyok köztudottan kiemelkedően jól reagálnak a csípős ízekre. A fűszeres jellegű csalik univerzálisnak tekinthetőek, akár a meghorgászandó vízterület, akár az éppen aktuális időjárás az összehasonlító tényező. Tökéletesen kombinálható, sőt ajánlott kombinálni a különféle fűszerolajakkal, mint a cajun, frankfurti, fokhagyma vagy akár a bors.

- Máj 1700 Ft/kg

Egy erősen májas, büdös jellegű mix. Magas arányban tartalmaz lazac és szardínialisztet, hemoglobint, 5% májlisztet. A májliszt kiemelkedő attraktivitással bír, számos aminosavat és nyomelemet tartalmaz, mely fontos a pontyok egészséges táplálkozása szempontjából. A májas csalik igen rapszodikusak tudnak lenni, elsősorban a frontos, változékony időjárás alatt, de a meleg nyári hónapok egyik favorit csalija lehet, amikor gyakran hetekig tartó frontmentes, fülledt kánikulai napok uralkodnak, és a pontyok hosszú ideig étvágytalanul kezelik a máskor már bizonyított, favorit csalinkat. A legnagyobb példányok gyakran ezeknek a csaliknak nem tudnak ellenállni. Kiemelkedő csali készíthető belőle liquid liver, liver amino hozzáadásával, továbbá jól kombinálható bors ill. fokhagyma esszenciális olajakkal.

Ár: 
1.700 Ft
E-mail cím: 
dave.pvsk@freemail.hu
Saját bojlimixek eladóak


Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil