Folyóvizen hogyan?Kiváncsian várom tapasztalataitokat a folyóvizi horgászattal kapcsolatban. Melyik módszert, módszereket tartjátok a leghatékonyabnak.Nos, én általában csak békés

Nos, én általában csak békés halakra horgászom. Terepem a Duna. Itt három féle módszert alkalmazok:

1. 18-20-as körüli zsinóron kis etetőkosár és 50-80 cm. előke. Nem dobok a sodrásba, mert oda nem elég a kis kosár vagy ólom.A csali csonti. Feeder vagy picker bot tökéletes a módszerhez. A zsákmány karika, dévér, márna, jász stb...

2. Match botos úsztatás partközelben. A csali csonti, giliszta, kenyér. Ez a módszer a szennyvíz és melegvíz kifolyók környékén eredményes, vagy ahol időszakosan nagyobb tömegben verődnek össze a halak.

3. Spiccbotos márnázás és keszegezés. Gumicsizmás, vízbeállós peca, nagy mennyiségű agyagos etetőkaja kell !!! Nem árt az első 2 tagot begumizni, ha a 3-4 kilós márnákat is ki szeretnénk fogni.

A folyóvizi úsztatás az egyik

A folyóvizi úsztatás az egyik legaktívabb és legizgalmasabb módja a halak horogra csalogatásának. Bolognai, spicc, esetleg rakós bottal kergethetjük a halakat és ha összhangba kerültünk a mederviszonyokkal, sodrás erősségével, a megválasztott szerelékkel, biztos nem marad el az eredmény!
A várható fogás tekintetében is elég színes lehet a paletta: keszegfélék, kárász, márna, ritkábban ponty, balin...

Én a Zagyvára járok, itt vagy

Én a Zagyvára járok, itt vagy fenekezek, vagy spiccbottal úszózok, vagy pergetek. A fenekezőt a parthoz közel dobom, folyásirányba, így nem lazul be folyton a damil. Csali csonti és kukorica. Spiccbottal is partközelben pecázok, csali csonti vagy giliszta.

Egy jó match botos

Egy jó match botos úsztatásnál nincs is jobb szórakozás a Dunán.
Parmezánsajt port keverek a semleges etetőanyagba adok hozzá pár adag csontit az egészet egy krumpli vagy hagymahálóba teszem néhány nagyobb kővel és már mehet is egy kicsit feljebb mint az úsztatandó terület így biztos nem akadok bele. 15-16-os zsinór apró horog. A csalinak szánt csontira előző este szórok egy kis parmezánport, hátha befut egy márna is.

Szia! És hol szoktál pecázni,

Szia!

És hol szoktál pecázni, a Duna melyik részén?

Szia A Budakalászi szakaszon

Szia
A Budakalászi szakaszon általában Békásmegyeri részen a kövezésen vagy a patak után a sóderos szakaszon, de ha van kedvem feltekerek a Lupa mellé is.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil