Békéscsabai Fás-tó



2011-tol állítólag vissza kel dobni a 6kg feletti pontyokat, akkor lehet hogy újból engedélyezik majd az etető hajók használatát?Ki tudja?



Címkék:

Ahogy hallom egyre több vízen

Ahogy hallom egyre több vízen vezettek be súly határt, az elvihető pontyok tekintetébe. Szerintem a döntés helyes, mit kezd az ember a konyhán egy 10- 20 kilós ponttyal ? Az ilyen matuzsálemeknek, fotó után vízben a helye, hátha másnak is örömöt szerez ez a kapitális hal legközelebb. Fogyasztásra tökéletesek a 2-5 kilós példányok.

(Csendben megjegyzem, Angliában évtizedek óta, eszébe sem jut senkinek ekkora halat hazavinni, minden szabályozás nélkül...)

Tisztelt pali1, úgy gondolom

Tisztelt pali1, úgy gondolom a 6 kgr. feletti pontyok komoly élményt jelentenek vízparton és a fényképezőmasina előtt, de a konyhában?????????? . Én úgy látom a mai horgásztársadalom eléggé megoszlott. A kezdőtől, a sporthorgászon keresztűl, egészen a rabsicig minden műfaj jelen van kishazánkban.
Minden, ill. majdnem minden arra (horgászatra) alkalmas vízterületet "valaki" kezelésbe vett. Tehát mint egy jó gazda építi , fenttartja, hasznosítja valamilyen módon a tavat, vagy vízterületét. Természetes,hogy ezeken a horgász területeken ,az alaphorgászszabályokon kívűl, még helyi -egyéni szabályozásokat is bevezetnek, hiszen így tudnak gazdálkodni. Nézzük meg a (részemről csak műanyag tónak nevezett), ún. élmény tavakat.
Ott van például Kisvác : elmész egy bottal azt fogsz amit akarsz ( a Ponty, Fehérhalon keresztül a Lénai tokig bármit, de elvinni csak a tógazdával megbeszélt ált.-ban 2-3 max 4 kg. os halat lehet.
Vagy ott van Sződcsörög elmehtsz a patkóra elvihetsz róla 5kg.os- ig mindent (Ponty-ra gondoltam), de ha átmész a V.I.P. tóra , (szitén Sződcsörög csak "12 m-el " a patkó melett),nos ott 8kg.-tól felfelé vannak a halak telepítve. Megjegyzem ilyen helyekre azért jár az ember, hogy letesztelje saját magát, meg az újonnan vásárolt cuccait hogy majd élesben az "élőn" mire lehet számítani, no meg azok a fránya fotók sem mellékesek.
Sajnálom, hogy látszólag eltértem a tárgytól, de sajnos az jutott eszembe (fejembe), pár éve valamelyik Horgászújságban olvastam, hogy ilyen anyapontyokat itt-ott kifogták és mit ad isten az ország másik végében szintén egy tógazda vizében kifogták ugyanazt a halat.
Bocs, hogy ilyen hosszasan magyaráznám a "mechanizmust", Dr. Agy- tól szabadon (remélem emlékeztek rá), de száz szónak is egy a vége: 6 kilós pontyot konyhára hazavinni hát érdekes gondolat, persze az üzlet az más.

Szerintem is ez a jó út arra

Szerintem is ez a jó út arra hogy több hal legyen ,de valamiképpen a halászokat is szabályozni kellene pl .tavasszal az utolsó ivásig ne halászhassanak,télen pedig a vermelő helyek közelébe se mehessenek.

Hát igen T. Pali1! A

Hát igen T. Pali1!
A szabályozás még csak alakulna valahogy, de ez olyan kutya- macska barátság lesz ahorgászok és halászok között. A problémát több vonalon látom (mint laikus nem biztos,hogy jól!)
- Az élővizek valamilyen szervezetek, horgászegyesületek,és egyéb szerveződések tulajdonában vannak , ergó közös tulajdonról beszélgetünk, amiből adódik, hogy közös lónak túrós a háta.
- A tagok "X" összegért azt gondolják ez az enyém is , teheát azt csinálok amit akarok, magyarúl ha megy a hal " most degeszre fogom magam, hiszen még igy sem szedek ki annyit mint a halászok", ráadásul a "pecás" úgy van vele elég annyi amannyit elfogyaszok a családommal együtt. Míg a halász üzletszerűen járja a vizet ill. termeli ki a halakat.
-A Horgászok, halászok , és nem utólsó sorban RABSICOK ellenőrzése siralmas! Mert szerintem igen is nézzük meg azt a Jóska- Pistát is akit "20" éve ismerünk, tényleg úgy van amire esküszik? Vagy meg tud tévedni a régi ismerős is? A halászoknál fokozttabban kellene ellenőrizni , nem félreértendő a "fokozottabban", pusztán arra gondolok ,: mivel mennyiségében eleve több halról van szó, mint a horgászoknál , innentől kezdve az ellenőrzés intenzitása indokoltnak tünik , legalábbis szerintem.
- Ennyit a közös vizekről ,hirtelen és egyenlőre.
-A magánvizekről csak annyit, hogy ott állt.-ban meg van oldva az ellenőrzés hiszen mint a "jó gazda" odafigyel a tulajdonára, álltaléában minőséget tud nyújtani ,egyszóval odafigyel arra, hogy jól érezzük magunkat.
üdv. goenye.

Ezzel amit írtál teljesen

Ezzel amit írtál teljesen egyet értek,de szerintem a horgászok mintájára az a minimum hogy egy halász is csak max. 2 db varsát rakhasson le ,és arra pedig írja reá a nevét így a név-nélküli varsákat szedjék fel az ellenőrök,mert szerintem a halászok egy része talán túl sok varsát tesz le

Szerintem csak a lóvét

Szerintem csak a lóvét kellene a bejáratnál leadni és punktum.Halat elvinni?Nyilvános megkövezés.Rosszabb esetbe a páciens heréjébe hármas horog.Mégis mit képzel a foszer halat csak úgy a pénzéért?

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil