Zsuzsa blogjaKarácsonyi harcsa brassói

Karácsonyi harcsa brassói

Az egyik kedvenc receptem adom most közre. Tulajdonképpen úgy készül mint a hagyományos brassói, csak halból !

A szálkamentesített halfilét kockázzuk fel. Ne túl apróra, mert akkor sütés közben nagyon széttöredezik! Keverjük össze a tört fokhagymával, majd sózzuk borsozzuk és hűtőbe tesszük. A megtisztított burgonyát felkockázzuk nagyjából a harcsakockákkal egyenlő méretűre, majd bő olajban megsütjük. Ezután pár evőkanálnyi étolajon megpirítjuk a paradicsompürét és a fűszeres harcsahúst gyorsan átsütjük rajta. Nagy, széles fenekű edényt válasszunk, mert különben a hal levet enged és nem sül, hanem párolódik, akkor viszont menthetetlenül szétesik kicsi halhús-szálakra! A harcsát kavarjuk össze a burgonyával és azonnal tálaljuk.

Hozzávalók:

60 dkg harcsafilé
80 dkg burgonya
Fokhagyma

Fehér bors
Étolaj
2 evőkanál paradicsompüré

Jó étvágyat !Címkék:


Olaszból lopjuk a halat

Olaszból lopjuk a halat

Kérlek ne vegyétek általánosításnak, de ezt érdemes elolvasni:
Magyar haltolvajok fosztogatják a Pót
Forrás: Kossuth Rádió

Óriás busák a Balatonban

Óriás busák a Balatonban

Óriás busát – 51 kilósat fogtak minap a halászok. Bár hivatalos „rekordlista” nincsen, ez a példány minden bizonnyal a legnagyobbak közül való.

Senki sem tudja pontosan, hogy mekkora a balatoni busaállomány, bár a halbiológiai kutatások szerint ma a Balatonban élő összes halmennyiségnek körülbelül egyharmadát, ötezer tonnányit tesz ki. Társaságunk egyik fő feladata a busaállomány gyérítése, hiszen ez a távol-keleti származású, planktonevő hal súlyosan veszélyezteti a Balaton ökológiai állapotát.

Kukorica tartósítás

Kukorica tartósítás

Sziasztok!

Kukoricát szeretnék tartósítani a tavaszi, nyári horgász szezonra amit kis üvegekben magammal hordhatnék. Öreg pecásoknál láttam, hogy az otthoni varázs kukoricával horgásznak az egész szezonban. Most úgyis tél van, tehát ráérek szöszmötölni, van itthon nagy szemű konzerv meg fagyasztott kukoricám. A kérdésem az lenne, milyen anyagokkal, ízekkel tudnám tartósítani és hogyan ?
Köszi.

Pelletes horgászat

Pelletes horgászat

No nem akarok annyira trendi lenni, mivel inkább a régi csalikban hiszek jobban, de az idei nyáron nagyon bejött a pellet. Csak úszózom, ezért gondoltam megosztom a tapasztalataimat a match botos pelletezésemről.

Amikor a csemegekukoricával már nem tudtam kapást kicsikarni, akkor váltottam át rá. Telepített vizeken, próbálkoztam, kifejezetten olcsó "diszkont" kiszerelésű ízesítetlen pellettel (3 kg. 1200 Ft). Észrevettem, hogy a hal ott forog a kukoricás etetésen, de a csalit nem bántotta....

2 bottal, hajóval, sárkánnyal - Marlinra ?

2 bottal, hajóval, sárkánnyal - Marlinra ?

Találtam egy jópofa képet, az egyik ausztrál horgászoldalon, de nem igazán értem a túlbonyolítást? Arrol szóla dolog, hogy ne lássa a zsinórt a hal ? Mindenesetre elmés megoldás, lehet a balatonon is jó lenne balinozni, valami miniatürizált megoldással?

Amur horgászat - kérdésekkel

Amur horgászat - kérdésekkel

Sziasztok, kis segítséget és tippeket kérnék az Amur horgászatával kapcsolatban. Bevallom nőiesen, direktbe, még soha nem horgásztam Amurra.

Elhatároztam, az idei évet főleg ennek a halnak a becserkészésére fogom szánni. Azt már sejtem, hogy nem lesz egyszerű mivel egy különösen óvatos hal. Elsősorban fenekező módszerrel szeretnék próbálkozni.

A kérdésim a következők:

1. Melyik hónaptól érdemes horgászni rá ?
2. Etetési stratégiák ?
3. Etető és csalizó anyagok ?
4. A helyválasztás ?
5. Az ideális felszerelés ?

Üdv mindenkinekCímkék:

Tartalom átvétel
Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil