Kukorica tartósításSziasztok!

Kukoricát szeretnék tartósítani a tavaszi, nyári horgász szezonra amit kis üvegekben magammal hordhatnék. Öreg pecásoknál láttam, hogy az otthoni varázs kukoricával horgásznak az egész szezonban. Most úgyis tél van, tehát ráérek szöszmötölni, van itthon nagy szemű konzerv meg fagyasztott kukoricám. A kérdésem az lenne, milyen anyagokkal, ízekkel tudnám tartósítani és hogyan ?
Köszi.

Kukorica tartósítás


A véleményem az, hogy a

A véleményem az, hogy a legtartósabb a fagyasztott és a konzerv kukorica. Én a horgászat előtt egy-két nappal szoktam aromásítani a kukoricát. Nekem a fokhagymás íz vált be legjobban. Egy konzerv kukoricának a levét lecsorgatom, átöblítem, majd egy üvegbe teszem. Négy-öt gerezd fokhagymát durván felaprítom, a kukoricára teszem és felengedem hideg vízzel. Lezárom és néhány napra hűvös helyre teszem, míg megérik (tejszerűvé válik a víz). Nagyon meleg időben, nagyon fogós tud lenni. Más ízesítés is lehetséges. Por és folyékony aromák hozzáadásával is fogóssá teheted a kukoricát. Viszonylag gyorsan elkészíthetőek, de nem tartósak. Remélem segítettem!

Hideg vízre is jó??

Hideg vízre is jó??

Vagy ugye van még a "mézes

Vagy ugye van még a "mézes kukorica", egy másik horgász oldalon találtam egy "tartósító receptet", de szerintem ez megromolhat, a szalicil és a dunsztolás hiányában ?

"Szerezzünk be mézet. Mossuk át jól a kukoricát. Tegyünk a befőttes üveg aljára egy kis vizet, de csak keveset. Utána tegyünk bele 2 kanál cukrot és vaníliát. Ez nem annyira fontos, de ha azt nem teszünk bele, akkor tegyünk bele 4 kanál cukrot. Utána jöhet a kukorica és mehet rá a méz. Jól zárjuk rá a tetejét és rázzuk egy kis ideig, majd rakjuk be a hűtőbe, mint a másiknál!"

Száraz kukoricát 0,5 l -es

Száraz kukoricát 0,5 l -es műanyag palackba 3/4- ig töltjük
különbözö aromákat öntünk bele pl:/császárkörte, rum, mandula, stb
lezárva meleg helyen többször forgatva tároljuk!
Horgászat megkezdésekor űüzötűvel könnyen csinálhatunk kötözött csalit

spori üdvözlettel: puapopotlo hoho

főt kukoricáára házi pálinkát

főt kukoricáára házi pálinkát öntünk jol tartosit nem rohad be és a halak is nagyon szeretik!sokal jobb mint a bolti pálinkás jobban érezhető az illata

Szerezz úgynevezett "lószemű"

Szerezz úgynevezett "lószemű" kukoricát. 2 napig áztasd be jó kis szilvapálinkába. Utána főzd meg (kb 3-4 óra),és az áztatólevet öntsd rá, majd dugaszold le. A kukorica az áztatástól, majd a főzéstől megduzzad. Így más halak nem fogják piszkálni, csak az amúr, és a ponty. Ez már tavasszal is figós lesz. Görbüljön!!!
(ha sikeres leszel - mint én - jelezz vissza)
Üdv: Miklósbá

Jól hangzik ez a pálinkás

Jól hangzik ez a pálinkás dolog, nagyon szépen köszi az ötleteket mindenkinek, elkezdek próbÁlkozni, de sajnos csak tavasszal derül ki melyik kotyvalékom lett a legfogósabb!
Majd referálok a fogásokról.

Ha nincs jég ahol horgászol,

Ha nincs jég ahol horgászol, akkor már most is kipróbálhatod, főleg ha odasüt a nap, és pár fokkal melegebb a víz.

Az édes kukoricákhoz milyen

Az édes kukoricákhoz milyen etetö anyagot érdemes
használni?

Nekem az erjeszett kukorica

Nekem az erjeszett kukorica és búza vállt be nagyon.Életem legnagyobb kárászait fogtam vele.Bár szaga gyomorforgató de a halak megvesztek érte.

HOHO HORGÁSZ te,hogy

HOHO HORGÁSZ te,hogy erjesztesz????????

Tisztelt horgásztársak!

Tisztelt horgásztársak! Kérlek titeket segítsetek lófogú kukoricához.Nekem csak egy maréknyi sárga vagy fehér lófogúra lenne szükségem.Ahol találtam ott 25kg os zsákkal adnának.Aki tud segíteni kérem írjon nekem.Nagyon köszönöm előre is.Gőrbüljön a bototok.

én félszáraz kukoricával

én félszáraz kukoricával csinátlam...felaprítotam jó levesesre a fokhagymát, kis vízbe feláztattam egy csomag vaniliacukrot..a kukoricát jól megmostam, mindet beleraktam a befőttesüvegbe, aztán felöntöttem hideg vízzel!..Görbüljön mindenkinek

Én most tesztelem a házilag

Én most tesztelem a házilag szagosított kukoricákat!Csináltam tejsavas erjedtet,házi mézeset vanilliásat és foghagymásat.Még hideg a duna és idáig nem túl sok sikerrel kecsegtetett.....de ha sikeres lesz kommentelem!Az egyszerűség elvével készítettem,a tartósság is kétséges számomra!Köszönöm az irányelveket az előttem szólóknak!! GÖRBÜLJÖN!!!!

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil