Horgásszunk az Adrián!Kétféle módon horgászhatunk az Adrián: a vízpartról és csónakból. A csónakból, hajóról való horgászat és a partról történő horgászat is engedélyköteles lett.

Ebben a cikkben kizárólag a partról történő horgászatról fogok írni.

Ha jó helyet választunk a nyaralásra, azaz lesz hol tárolnunk a kifogott halakat (FIGYELEM! Halat mindenképpen fogni fogunk!!!) már neki is vághatunk a kalandnak.

Válasszunk olyan felszerelést, amit nem sajnálunk!
Ez fontos szempont hiszen a sós víz bizony kikezd minden olyan felszerelést ami nem a tengerparti sós vízre és légkörre készült. Arról nem is beszélve ha felszerelésünk beesik a vízbe és onnan kell kihalásznunk. Ajánlom, hogy első alkalommal azt a felszerelést használjuk, amit a legkevésbé sajnálunk.

Hagyjunk otthon minden szuper csalit és etetőanyagot!
Akár hiszitek akár nem a tengeri halak rá se hederítenek az itthonról vitt szuper etetőanyagainkra, nem csoda kissé más közegben élnek. Nyugodtam lemehetünk a partra mindenféle csali nélkül, fogunk ott találni bőven olyat amit imádni fognak az áldozataink.

Vigyünk magunkkal jó kést és keressünk 1 jó követ....
Na ne csodálkozzatok, kagylót kell gyűjteni a horgászat előtt. Kétféle kagylót ajánlok. Az első a fekete kagyló, amit nagyon szeretnek a halak, csak könnyen lecuppantják a horogról, ezt könnyedén begyűjthetjük, telepekbe szerveződve élnek. Késsel tudjuk a legkönnyebben felszedni ezeket, de kézzel is begyűjthetők. Ja és a kő? Hát azzal törjük fel őket.
A másik a kövekre tapadó kegyló, amit viszont csakis késsel tudunk felfeszíteni. Ez nem olyan zamatos, viszont jóval keményebb a husa, így nem tudják olyan könnyen lecuppantani a halak. Max 5 bedobásra használjuk, utána elveszíti zamatát és nem fognak rá harapni.

Az Adrián azért jó pecázni, mert megállunk a móló szélén , bedobjuk a mélyre húzott úszós, vagy a fenekező szereléket közvetlenül magunk elé, és gyakorlatilag szabad szemmel látjuk mi történik. MICSODA ÉRZÉS EZ!!!

Ugye mondanom sem kell, hogy ezzel megalapozhatjuk gyermekünk horgászkedvét

A kifogott halakból remek halászlét vagy sült halat készíthetünk.

Horgásszunk az Adrián!Horgásszunk az Adrián!Horgásszunk az Adrián!Horgásszunk az Adrián!Horgásszunk az Adrián!Horgásszunk az Adrián!


Hát irigyellek, biztos klassz

Hát irigyellek, biztos klassz lehetett a tengeri peca, köszönjük az "esőben ázók" nevében is a szuper cikket. Ja, még egy kérdés felmerült bennem, mennyibe kerülhet a napijegy, heti jegy ?

És azt halászlét még sózni

És azt halászlét még sózni sem kell mert, tengeri halból készült. De tényleg, kóstoltátok már, milyen lehet a halászlé a tenger gyümölcseiből ?

Elhiheted, ISTENI volt. Az az

Elhiheted, ISTENI volt. Az az igazság, hogy 3 napig gyűjtögettük az apró halakat (amit a tálcán látsz). Amikor is egy jókora adag összegyűlt, elkészült a halászlé. Hát... só az ment bele rendesen, meg a jó hazai csípőspaprika. Könnyeztek a helybeliek, öröm volt nézni :)

A sülthalhoz meg ajánlom a következőt, nagyon egyszerű:

1 csomag friss petrezselyem apróra vágva
2-3 jókora fokhagyma összenyomva
az egész nyakonöntve oliva olajjal (de ne gagyival...)egy kistálban

Igy állni hagyjuk 5-10 percig, majd rákengetjük a kruplira, sülthalra. Igazi dalmát csemege lesz belőle!!!

Üdv: Zoli

Tisztelt Cikkíró! érdekelne

Tisztelt Cikkíró!

érdekelne az adriai horgászattal kapcsolatban hogy hol,mennyiért lehet horgászengedélyt egy 13 éves gyermeknek kiváltani. Köszönettel utazó

Köszönjük, Stefán Zolinak,

Köszönjük, Stefán Zolinak, most megyünk Görögországba nyaralni és lesz horgászat is, egyébként különösen a csali szedés leírása tetszett.

Feltettük a linket az sgforum.hu-ra. A nyaralás - "Horgászat, vadászat" topikjába.

Üdv :Peti

Én itt a partról pecáztam

Én itt a partról pecáztam horvátországba a rab szigeten.Az ottani kagylót szettem össze és azzal fogtam szép halakat olajba kisütve mesés

A Isztrián voltunk pár éve,

A Isztrián voltunk pár éve, én is próbálkoztam spiccbottal, rengeteg hal jött, de a legnagyobb is csak "sneci" méret volt, viszont legalább 10 fajta kishalat is fogtam.

No azokat az adriai halakat

No azokat az adriai halakat azért megfontoltan eszegessük főleg most mikor már a köztudottan halálos mérgű gömbhal is elterjedt és emlékszem legutóbbi adriai nyaralásunk során a házigazdánk fogott egy halat aminek elmondása szerin bognártüskéje mérget tartalmaz amikor kifogják úgy csinál mint a törpeharcsa csak hogy az ő szúrásába bele is lehet halni úgyhogy nem árt egy lexikon az ehető halfajokról.

Szia! A nevét nem tudod annak

Szia!
A nevét nem tudod annak a mérgező szúrásu halnak?
Köszi
Dia

Pókhal a neve.

Pókhal a neve.

két féle van: a mérges pókhal

két féle van: a mérges pókhal ( kicsit a süllőre hasonlít. A homokban fekszik kb- 20-25 cm.-es.Az első hát tüske szúrása és a kopoltyúk tüskéi - de félóra múlva elmúlik. A másik a kis szikla hal, a hát tüskéi mérgezőek - de ez sem " halálos ". Engem egyszer mindkettő megszúrt, szinte egyszerre, a kezemen, ugyan ott. ( akkor még én sem tudtam.)

Szia én idén megyek tizedszer

Szia én idén megyek tizedszer de még csak tavaly pecáztam először a csalik ugyanezek voltak fogdostam vele kisebb halakat (sneciméret) de ezeket vissza engedtem most annyi kérdésem lenne hogy 18-as damil elég? Te mekkorát használtál?

Szia én 2 db botot vittem

Szia én 2 db botot vittem egyiken 16-os a másikon 60-as fonott..(lol)
Tapasztalatom szerint csak akkor érdemes kőkemény botot vinni ha csónakról/hakóról horgászol, máskülönben elég a 18-as.

Én is pecáztam, igaz

Én is pecáztam, igaz csónakból. A tulaj egy teljesen egyszerű szerelést adott, kb. 30as zsinór, 80g ólom rajta 2db kb. 4es horog. Még bot sem volt csak a damil spulnija. A csali szintén kagyló. Belógattam, aztán a kezemen éreztem ha kapás van. Én vettem pár száz forintért egy szatyor nevelt kagylót. Sügérfélét fogtam, mint a második képen a jobb alsó. Grillen finom volt, szálka mentes. Amúgy partról is simán be lehet odáig dobni ahol csónakból horgásztam. A legjobb figyelni a helyiek hová járnak vagy megkérdezni őket :)

Én már többször voltam az

Én már többször voltam az Adrián és egyszer sem pecáztam most kipróbálom de előtte megkérdezném hogy mennyire biztos ez az információ "a partról való pecázgatás teljesen engedélymentes"?

Kell horgászengedély még a

Kell horgászengedély még a partról való pecázáshoz is!!!
Én most megyek 3 napra a bátyámhoz aki ott lakik és megkértem, hogy menjen be megkérdezni, hogy kell e vagy nem. A kérdésből egyből rájöttek, hogy magyarok mennének és mosolyogtak. Azt válaszolták, hogy valamiért a Magyarok azt hiszik, hogy nem kell, de ez nem igaz és 3000 kuna a büntetés!

Itt egy jó írás az

Itt egy jó írás az engedélyekről:
http://rovinj-apartman.extra.hu/horgaszat.html

Sziasztok! A partról történő

Sziasztok!

A partról történő horgászat is engedélyköteles. Tourist infoba lehet váltani. Ha nincs és jön a rendőr:5000 kuna bünti.
Hal van!

Majdnem minden nyaraláson

Majdnem minden nyaraláson találkozok olyanokkal, akiket megbüntetnek, mert nem volt jegyük...és mind ezt mondta, hogy netes fórumokon olvasták... Lehet venni online is, és a helyi tourist information irodákban is.
Hajrá!

Sziasztok! Mi most vagyunk

Sziasztok!
Mi most vagyunk kint horvátországban.A horgászjeggyel kapcsolatban annyi lenne az infóm,hogyha partról akartok pecázni,nem kell jegy.A fiammal végigjártuk kötelező helyeket.Információ,horgászbolt és végül egy horgász srác,aki hivatalosan árulja a jegyeket.Én egy hetes szigonyjegyet vettem nála.A fiamnak és a sógoromnak szerettünk volna jegyet venni,de a srác azt mondta,hogyha partról szeretnénk,akkor nem kell.Viszont,ha csónakból szeretnénk,akkor igen.160 kuna a regisztráció és ezen felül van a jegyár(1-3 és 7 napos). Ez Krk szigeten van,Krk városban.Ha valakit érdekel a srácot a webkamerával szemben a napernyő alatt talàlja.Még annyit,hogy a kikötői láncokon rengeteg kék kagyló van,amivel jól lehet horgászni.

Én Zadarban érdeklődtem a

Én Zadarban érdeklődtem a Borik kikötővel szemben lévő horgászboltban még 2013 ba. Akkor azt monda a tulaj, szabály szerint kell jegy, de parti horgászokat nem ellenőrzik. Krkvenica -n szóltak helyi horgászok, hogy vigyázzak, mert ellenőriznek.
Jó szorakozás a keszgezés az adrián, de lehet partról nagyobb halakat is fogni! Figyelni kell a helyieket! Nem a hozánk hasonló túristákat, hanem a reggel 6 - 7 óra között a kikötőben spulniról horgászó 60 év felettit. Különös ismertető jele, hogy csak személyes fogyasztására elégséges mennyiségű halat visz el! Valószínűleg tőle nem kérnek engedélyt a hatóság képviselői.
A túristától viszont igen, mert tőle le lehet gombolni a birságot. A túristákról sokan úgy gondolják, nem biztos, hogy visszajönnek, de nem is fontos. Fontos, hogy a lehető legtöbb pénzt otthagyják amikor ott vannak. Hasonló gondolatmenet vezérli a vadászokat a Dráván átúszó szarvasokkal kapcsolatban. A magyarok azért lövik mert a horvátok biztos lelőnék, a horvátok meg vissza felé álnak lesben, fordított indítékkal. A szarvas meg nem számít!

Üdv ! Vodicében,vagy

Üdv !
Vodicében,vagy általában az Adrián mibe kerül egy hajós horgásztúra ?

Sziasztok! Szlovéniába,

Sziasztok!

Szlovéniába, Koperbe megyünk nemsoká. Tud valaki tanácsot adni konkrétan erre a te
rületre nézve horgászattal, módszerekkel engedéllyel és annak beszerzésével kapcsolatban?

Köszi,
üdv.

Sziasztok.. Horvátba

Sziasztok..
Horvátba szeretnék utazni a nyáron Makarskára és érdeklődnék hogy hol lehet engedélyt venni vagy hogy lehet beszerezni?
Előre is köszönöm a választ..
Peace

https://ribarstvo.mps.hr/defa

https://ribarstvo.mps.hr/default.aspx?id=5010

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil