Filmajánló - Catching the ImpossibleValami, hasonló stílusú filmekkel is megörvendeztethetne minket a magyar horgászfilm ipar. Ízelítőnek 3 kisfilm >>>

Searching for Gold

Magic Circles

A Summer IdyllNekem ezekről a filmekről az

Nekem ezekről a filmekről az Amúrozásaink jutnak eszembe.

Ja, ja - volt hangulata a

Ja, ja - volt hangulata a cserkelésnek.

Nagyon jó kis ízelítő.

Nagyon jó kis ízelítő. Tényleg, fantasztikus hangulatú horgászfilmek.

Lenyűgöző filmek! Nagyon

Lenyűgöző filmek! Nagyon hasonlítanak a Chris Yates féle filmekre. Leginkább az első és a harmadik tetszett. Pontosan és gyönyörűen visszaadják a horgászat lényegét. Nem azt mutatják be, hogy hogyan fogjunk a lehető legrövidebb idő alatt rengeteg vagy nagyon nagy halakat, hanem inkább a természettel való azonosulásba és elmélyülésbe vezetnek be. Számomra is ez "A HORGÁSZAT", magam is igyekszem ily módon gyakorolni. Persze azzal is tisztában kell lenni, hogy nem vagyunk egyformák. Mindenki mást keres, vagy másvalamiért jár a vizek partjára. Van aki a halért, van aki az élményért.

Szilva barátom, ezért nem

Szilva barátom, ezért nem kell félned hogy az odalunkon rád fog ömleni a sok "vegyél bojlit" reklám, mert nem üzleti érdekből készítettük az oldalt hanem szeretetből. Valami ilyesmi jellemző a pecámra is - 5 éve nem vittem haza halat....

Hihetetlen ez a

Hihetetlen ez a filmsorozat!
A kedvenc filmjeim! 9 részből áll, volt szerencsém mindet megszerezni! :) Az első 7-et már láttam, csodás!! :)
Mindenkinek ajánlom!

Talán túl késői a

Talán túl késői a megjegyzésem, és így olvasatlan marad, de meglepő volt számomra, hogy nem találtam hozzászólást, amely rámutatott volna a nagyon fontos különbségekre az angol és magyar horgászfilmek között.

1. "Természet-azonos" forgatási helyszínek.

Mivel nálunk túl sok ember keres úgy száz forintot, hogy közben a közösségnek ezer forint kárt okoz, ez nagyon meglátszik vízpartjainkon (is). Kivágják a vízparti ősfákat, sok esetben nem biztosított a szabad bejárhatóság (minimum 5m-es vízparti sáv), elkeserítő a sok műanyag-szemét (teherautók ártereken raknak le kommunális, vagy éppen veszélyes hulladékot), gyakran a vízügyes és erdőgazdálkodási beavatkozások is esztétikai, vagy éppen biológiai értékeket tipornak el "szakmai" érvekre hivatkozva.

Egyszóval Széchenyi óta alig változtak a viszonyok: míg a fránya ánglusok a meglévő értékek folyamatos megőrzésével és gazdagításával a kis értékekből is nagyot hoznak létre, addig mi -egy megfordított folyamatban- a nagyból kicsit.

2. Amíg nálunk alig létezik "nonprofit" horgászfilm készítés (ami alatt azokat a filmeket kell érteni, amelyek sem közvetlen, sem közvetett módon nem szolgálnak termék értékesítést), addig Angliában a kereskedelmi filmek is nagyon igyekeznek elrejteni a "lólábat", ami itthon többnyire elég durván "lóg ki".

Ha valaki veszi a fáradtságot és végignéz néhány angol "commercial" filmet, láthatja (a közölt tetszési indexek alapján), hogy a közízlés meg is követeli a fentebb említett visszafogottságot.

3. Azon is elgondolkozhatnánk, hogy miért nincs nekünk egy Chris Yeats-ünk, és hogy egyáltalán lehetne-e?! Egy Ember, aki 15 éves koráig járt iskolába (egyik videóján beszél erről), tehát durván "nyóc osztálya" van. Mindezeknek, és demonstratívan "fogyasztói-társadalom" tagadó fellépése ellenére (olyan ötven éves ragasztott nád bottal, és talán még öregebb centrepin orsóval fogja a tízes pontyokat) szót kap a horgászsajtóban, nem pedig demagóg támadásokat.

Mivel Anglia már jó ideje (és talán még mindig) piacgazdaság, a C.Y. jelenség azért van, mert van piaca. A magyar "havergazdaság" (hogy finom legyek), arról nem nyújt objektív információt, hogy itt megélne-e egy ilyen figura.

Szeretném azt hinni, hogy igény lenne rá, és egyben attól tartok sokan tennének az ellen, hogy létezhessen.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil