Aranykapu horgásztóSziasztok Jóri István vagyok az Aranykapu horgásztó tulajdonosa és kezelője . 2004 óta áll kezelésem alatt a horgásztó . De csak három éve horgásztatunk rajta . Az első évben kifejezetten a környezet rendbetétele volt a cél , ami terepelrendezéssel és a horgásztó kotrásával telt .

1952-ben bányagödörből alakult átlag mélység 2 m , sziget és félsziget is található rajta . Az öreg fűzfák biztosítják az árnyékot a nagy melegben ,esőbeállók és asztalok , padok , nyársalok is tartoznak minden álláshoz A halőrháznál megtaláljátok a horgászathoz legszükségesebb felszereléseket és csalikat . 2005-ben került sor proba telepités,ami három és öt nyaras pontyokból ált . Következő évben a szaporulatot figyeltünk meg . 2007-ben ezt egy nagyobb telepítés követte , 5 és 16 kg közötti pontyok kerültek a tóba
öt mázsányi, három nyaras pontyból három mázsa két nyaras pontyból három mázsa emellett compóból 45 pár , Lénai tokból 10 db, amurbol hat mázsa nem ritkák a 10 feletti torpedók ,csukákbol 40 db három nyaras,emellett keszeg, kárász, domolykó is él a tóban .

Ezt követő években folyamatosan telepítünk föként pontyot és amúrt , de minden lehetőséget megfogunk, hogy öt kiló feletti pontyokat évente több darab tiz feletti ponttyal növeljük a kapitális és számunkra felbecsülhetetlen értékű halak számát .Ebből adódóan az 55-cm től nagyobb pontyot azonnal vissza kell engedni a vizbe, ezen kivül minden öt kg feletti nemes hal védett , de ezekért cserébe ingyen napijegyet adunk ajándékba . Ha megtetszett rövid ismertetőnk várunk szeretettel szurdokpüspökin a Mátra lábánál ösfás környezetben.
NEM ENGEDÉLY KÖTELES !

Megközelítés Nógrád megye 21-es út 20-as km szurdokpüspökinél a tábla jelzi.

NAPIJEGYEINK: Elvihető hal

Napi jegy 2600-ft 2 nemes 5 kg egyéb 1 ragadozó
Félnapi jegy 1500-ft 1 nemes 3 kg egyéb 1 ragadozó

Sport jegy 1500-ft nem vihető el hal
Diják jegy 700-ft 3 kg egyéb
NyugdÍjas jegy 2200 2 nemes 5 kg egyéb 1 ragadozó
Félnapi nyugdÍJas 1600 1 nemes 5 kg egyéb 1 ragadozó

INFÓ : 06-30-605-00-51
WWW.holhorgásszunk.hu
iwiw: Aranykapu horgásztó .

Aranykapu horgásztóAranykapu horgásztóAranykapu horgásztóAranykapu horgásztóAranykapu horgásztóAranykapu horgásztó