gasztronómia • Horgaszat.hu

gasztronómia



Szereti-e a hal a paprikát? És a bort?...

Szereti-e a hal a paprikát? És a bort?...

Tévedés ne essék, nem a halak táplálékáról kívánok értekezni, mert ahhoz egyáltalán nem értek. Gasztronómus lévén azonban az ember táplálkozását jobban ismerem, és ebben a hal előkelő helyet foglal el. Nagyon kevéske azon földterületek aránya, ahol nem ismernék ezt a táplálékot, de sokkal jelentősebb azon vidékeké, ahol akár 70-80%-ban halat esznek az ott élők.





Fugu - egy veszélyes csemege Japánból

Fugu - egy veszélyes csemege Japánból

A fugu japán szó, mely a gömbhal nevét és a hal húsából készített ételt is jelenti. Az étel készítésére a gömbhalfélék közül felhasználják a Takifugu, a Lagocephalus, és a Sphoeroides nemekbe tartozó fajokat. A gömbhal helytelen elkészítése a szervezetében található halálos méreg miatt fokozott körültekintést és gyakorlott szakácsot igényel, a veszélyessége miatt az egyik legismertebb misztikus étke a japán konyhaművészetnek.





101 vad és halétel

Szerzők: 
Tiszai László
Kiadó: 
Ifjúsági Könyvkiadó
Kiadás helye: 
Budapest
Kiadás éve: 
1986
Oldalszám: 
32




A poty szálkamentes elkészítése

Kiadó: 
Országos Halászati Egyesület
Kiadás helye: 
Budapest
Kiadás éve: 
1928
Oldalszám: 
16




99 vad - és halétel 33 színes ételfotóval

Szerzők: 
Lajos Mari-Hiemző Károly
Kiadó: 
Corvina Kiadó
Kiadás helye: 
Budapest
Kiadás éve: 
1987
Oldalszám: 
64

Megjelent még:

LAJOS MARI –HIEMZŐ KÁROLY
99 vad- és halétel 33 színes ételfotóval
Második kiadás
Budapest, 1998
Corvina Kiadó
64 oldal





A halfőzés művészete

Kiadó: 
Országos Magyar Halászati Egyesület
Kiadás helye: 
Budapest
Kiadás éve: 
1926
Oldalszám: 
8




Bácskai halászszakácskönyv - A sózott hal elkészítési módjával

Kiadó: 
Délvidéki Halászati Alap
Kiadás helye: 
Újvidék
Kiadás éve: 
1942
Oldalszám: 
16


style="display:inline-block;width:336px;height:280px"
data-ad-client="ca-pub-0247853432262782"
data-ad-slot="5287266349">

Tartalom átvétel