Tüskevár – az új

Tüskevár – az új
Vélemények a filmről, egy fórumon…

1. Gyermekkorom legkedvesebb filmje (horgász filmje) a tüskevár. Vagy 20-szor láttam. Villámcsapásként ért, hogy újraforgatják – na neeeeee…. Azt a hangulatot, a parádés szereposztást ( Bánhidi Laci bácsi, Zente Ferenc…stb ) nem lehet űberelni. Balogh György rendező, ebben a pénztelen, mecenatura nélküli magyar szarságban nagy fába vágta a fejszéjét….

2. Szerintem nagyon nagy csalódás lesz. Most olvastam negyedszer a könyvet és most nézem a ’67es verziót is. Ez, hát erről ne is beszéljünk. Bütyök, Matula, Katica, Kengyel és Terka nagyon nem találnak. Bánhidi László urat senki nem tudja visszahozni, sajnos. István bácsit a regényt olvasva így képzeltem el, de a többiek… Rendező bácsit pedig „beajánlanám Csikasznak”. Rémes. Az a leskunyhó volt az egyik legrosszabb. Meg a ruhák.. Meg az egész….

3. Szerintem nem olyan gáz, hogy a mai környezetben játszódik. Villamos vasút, meg hasonlók. A baj inkább az, hogy akik ismerik az eredeti sorozatot, akaratlanul is összehasonlítják vele. Nehéz is lenne még egy Bánhidit találni Matula szerepére. Ő jelenség volt. Igazából én sem értem, hogy Eperjesnek és Pogánynak miért kell minden filmben szerepelniük? Kötelező?….

4. Az pozdorja madárles meg a vadiúj halászgunyhó az nagyon lehangoló. Kovács Lajos nem rossz amúgy, de Matula bácsinak… igaz, hirtelen nem tudnék jobb színészt mondani erre a szerepre….
stb, stb, stb….