Shimano Baitrunner Aero GT – a régi dolgok dicsérete

Shimano Baitrunner Aero GT – a régi dolgok dicsérete
Igazság szerint nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni erről az orsóról. Mit kell tudni róla ? A 90-es évek elején került forgalomba, és 50-60-80 méretben készült, anyaga az elnyűhetetlen XT7 carbon, 4 csapágyas és a csapágyak ott vannak ahol lenniük kell. 1 a csésze nyakán, 1 a zsinórvezető görgő alatt, 2 a tányérkerék két oldalán. Ez az orsó az, ami gyakorlatilag elpusztíthatatlan.

Maga az orsó dizájnja minimalista fekete, éppen ezért tetszik. Régi Angol horgászfilmeken figyeltem fel rá, hogy match botos horgászok is előszeretettel használják ezt a monstrumot. Valószínű – extra nagy dobjáról jól pereg le a zsinór és jelentős súlya megfelelően egyensúlyba tartja a horgászbotot. Aero rendszerének köszönhetően a zsinórt meglepően szépen rakja.

Személy szerint nekem 2 db. is van belőle, és szinte minden módszerhez jól használható, legyen szó fenekezésről feederezésről vagy úszózásról. A folyóvízi úsztatáshoz talán nem javasolnám, ahol kézben tartott bottal horgászunk egész nap.

Egyébként 20 év elteltével is tökéletesen működnek, egyszer kellet az egyikben felkapó rugót cserélni. A horgászhirdetésekben egy 6010 vagy 8010 Aero GT kb. 15-20 ezer Ft.-ért kínálnak. Mindenképpen jobban megéri, mint a mai fényes vackok – amik 1-2 év alatt elfáradnak.