Kuttyogatás

Kuttyogatás
Üdvözlök mindenkit a lapon. Már időtlen-idők óta űzöm ezt az ősi módszert,több kevesebb sikerrel. A tavalyi év sem volt kiemelkedő bár egy kuttyogató versenyt meg nyertem 18kg -130cm-es harcsával. A Tisza az örök szerelem a legtöbb fogás hozzá kötődik. A tavalyi év augusztus közepén voltam lenn 2 hétig, a Tiszalöki részen sajnos csak az utolsó 4 nap volt jó 5db harcsát fogtam.

A módszer természetesen kuttyogatás a 8-10m-es mélységek voltak jók onnét jöttek a halak,azon a részen nem ritkák a 15-20m-es vizek sem. A csali kagylóbél és pióca volt 180cm-es bot multi orsó 0.65mm-es monofil zsinór 10/0 horog. A fa egy kiváló M. Nándi féle domború fejü. Az idén még csak a Duna Esztergomi részén fogtam 3db harcsát de ha minden jól megy hamarosan irány a Tisza.

A Dunán igen nagy kihívás ez a módszer, örökké fúj a szél jönnek-mennek a hajók és a kedvenceim a céltalanul rohangáló motorcsónakok. A felszerelés ugyan az a Dunán is kivéve,hogy itt néha úszót rakok fel és lecseréltem a multit mert tavaly egy hal tönkre tette. Egyéb módszereket is alkalmazok, felszíni (óriás antenna, bergmancső), fenekezés, pergetés de számomra a legizgalmasabb a kuttyogatás. Remélem hamarosan be tudok számolni újabb Tiszai sikerekről.

A beszámolót Jáger horgásztársunk küldte