Arapaima GigasArapaima Gigas, másnéven Piraruku - az Amazon-vidékén él.

Arapaima Gigas


Címkék:

Halihó! Megtudnátok nekem

Halihó!
Megtudnátok nekem mondani, hogy az Arapaimának mik az életkörülményei? Hány fokos vízben él meg? kibírja-e a 6C°-os vizet. Egyáltalán a Magyarországi éghajlat megfelel-e neki, mert halastóban tartanám.

Inkább a trópusi éghajlatot

Inkább a trópusi éghajlatot kedveli. Én nem tartanám kerti tóban.

Szia, a képet figyelmesen

Szia, a képet figyelmesen megnézve látható hogy a két szélső ember erősen ázsiai vonású. Miért ? Mert a fotó Thaiföldön készült. Sokan úgy tudják, hogy az Arapima csak Dél-Amerikában él. Sajnos őshazájában már felkerült a Világszövetség Vörös Listájára a túl halászat és a lecsökkent élettér miatt.

De az ember közbeszólt: a történet majdnem úgy zajlott mint nálunk az Amurral. A thaiföldi halászati szakemberek belefogtak az idegen faj betelepítésébe - sporthorgászati jelentősége miatt. A számítás bejött, mivel a tavakba kihelyezett példányok, növekedésnek, majd szaporodásnak indultak, sőt most már elmondható, hogy gyorsabban és nagyobbra nőnek mint eredeti elterjedési területükön, az Amazonas környékén. A világ számos sporthorgásza látogat el a Thai tavakra, a gigantikus halak megfogására, majd visszaengedésére.

De a kérdésedre válaszolva: hazánk változékony éghajlata (főleg a hideg) biztos hogy végezne a hallal. Egyébként belegondoltál, mi lenne ha még is jól érezné magát és megnőne ? Mondjuk 2,5 méteresre ? Jó nagy kerti tó kellene neki :)

És egy Thai videó:

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......