100kg ponty a dunábanBringáztam a Dunaparton (Újpesti részen),amikor arra lettem figyelmes,hogy egy kínai "forma" halakat pakol ki a kocsiából.
Odaszóltam neki,hogy telepítesz?
Erre ő mosolyogva, hogy igen.
Szóba elegyedtünk.
Mint kiderült, budhista szertartásra készültek.
Na mondom, ezt megvárom.
Megjelent még kb 30 társa.
Közben elmesélte,hogy ők abban hisznek,aki meghal, halként születik újjá.
Énekeltek valamit,és szépen elkezdték visszaengedni a halakat a Dunába.
A 100kg pontyot valamelyik áruházba vették 100.000 ft-ért.
Érdekes volt.

100kg ponty a dunában100kg ponty a dunában100kg ponty a dunában100kg ponty a dunában100kg ponty a dunában100kg ponty a dunában


Címkék:

Na helyzet a következő,

Na helyzet a következő, kellemes meglepetés okoztál a képekkel, mivel én csak a halat kéregető, engedély nélkül horgászó Kínaiakat ismertem a víz partról, most egy kellemes csalódás ért. Örülök ha ők is tesznek valamit a kiszipolyozott Dunáért, mert fogalmam sincs mi a sorsa a 12 ezer ft.-os Dunai éves befizetéseknek. Valószínű a Tisza-tóba, Balatonba, Velencei-tóba telepítenek belőle a Mohosz illetékesei, mert bárkivel beszéltem, évek óta nem látott rendes hal telepítést az élő Dunába abból a töménytelen sok befizetett pénzből, bocs kicsit elkanyarodtam a témától.

Bocs hogy belevau de

Bocs hogy belevau de tiltakoznom kell, a Velencei toba nem raknak ebből a pénzből, (Sőt semmilyen pénzből semmit sem) Én oda járok és ott sincs hal Üdv Attila

Szia! Melyik részére szoktál

Szia!
Melyik részére szoktál járni? Partról, vagy csónakból? Néhány éve Pákozdnál a csónakkikötőtől jobbra, a nádasnál rengeteg 1-1,5kg-os Kárászt fogtam. Pontyot egy darabot sem. Volt a kikötő bejáratánál egy szürke Peugeot-s manus, aki folyamatosan "kint lakott". Ő, fogta a Pontyokat.

Aki tud, az nézzen utánna, hogy hová tűnik az a rengeteg pénz, amit elvileg "halasításra" fizetünk!

A mi papjaink miért nem

A mi papjaink miért nem telepítenek halat a folyóinkba ?
Pedig szimbólikus ereje is lenne a dolognak.

Igencsak szimbólikus ereje

Igencsak szimbólikus ereje lenne! De csak lenne. Ugyanis a mi papjaink nem tudnak mást, csak kéregetni (Tisztelet a kivételnek!). Érdekes, hogy a távolkeleti országokban a papok és a szerzetesek, az emberiséget szolgálják, míg nálunk, a nagy keresztény világban ez fordítva van. Úgy vélem, hogy ez elszomorító!

Én az utóbbi időben a

Én az utóbbi időben a Balatonban sem láttam halat.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil