KuttyogatásÜdvözlök mindenkit a lapon. Már időtlen-idők óta űzöm ezt az ősi módszert,több kevesebb sikerrel. A tavalyi év sem volt kiemelkedő bár egy kuttyogató versenyt meg nyertem 18kg -130cm-es harcsával. A Tisza az örök szerelem a legtöbb fogás hozzá kötődik. A tavalyi év augusztus közepén voltam lenn 2 hétig, a Tiszalöki részen sajnos csak az utolsó 4 nap volt jó 5db harcsát fogtam. A módszer természetesen kuttyogatás a 8-10m-es mélységek voltak jók onnét jöttek a halak,azon a részen nem ritkák a 15-20m-es vizek sem. A csali kagylóbél és pióca volt 180cm-es bot multi orsó 0.65mm-es monofil zsinór 10/0 horog. A fa egy kiváló M.Nándi féle domború fejü. Az idén még csak a Duna Esztergomi részén fogtam 3db harcsát de ha minden jól megy hamarosan irány a Tisza.

A Dunán igen nagy kihívás ez a módszer, örökké fúj a szél jönnek-mennek a hajók és a kedvenceim a céltalanul rohangáló motorcsónakok. A felszerelés ugyan az a Dunán is kivéve,hogy itt néha úszót rakok fel és lecseréltem a multit mert tavaj egy hal tönkre tette. Egyébb módszereket is alkalmazok, felszini (óriás antenna,bergmancső), fenekezés, pergetés de számomra a legizgalmasabb a kuttyogatás. Remélem hamarosan be tudok számolni újabb Tiszai sikerekről.

A képek : http://horgaszat.hu/kepgaleriak/harcsak-kuttyogatva

Kuttyogatás


Hidd el a "rohangáló

Hidd el a "rohangáló motorcsónakokat" mindenki utálja nem csak a harcsahorgászok.

Nagy kitartás kell ide kérem,

Nagy kitartás kell ide kérem, szép fogások, grat !!!

Gratula, szép

Gratula, szép erdmények!
Érdekelne, hogy álló vizen is harcsázol-e?. ha igen milyen módszerekkel milyen csalival, partról, vagy csónakból, estleg pergetve?
Tulajdonképpen szeretnék megismerkedni a harcsázás rejtelmeivel is. A kőrösök vidékére járok ott is egy holtágra Gyomaendrőd melett, és éjszakaánként a frász tör ki mikor meghallok egy-egy rablást, Pontyozás, vagy Amurozás közben, gondoltam megpróbálom én is horogra csalni őket,mivel tapasztalatom nincs-e téren, gondolhatod mennyire örülök a blogodnak.
Kérlek ( ha nem fárasztó) irj minnél többet erről a horgász módszerről te hogy csinálod ?, és mire figyeljek mint kezdő Harcsahorgász:
Köszönettel:
Giricz László

Szép napot!Én az rsd-én

Szép napot!Én az rsd-én kuttyogatok több kevesebb sikerrel. A kérdésem :Milyen típusú horgot ajánlanál, illetve miért csak 2-5 kg köztiek jönnek. A fa hangja befolyásolja vagy csak szerencse?

Az rsd-ét nem ismerem ,én a

Az rsd-ét nem ismerem ,én a nagy méretű 8/0-10/0-ás horgot ajánlom egy ágút és jó minőségűt.A kisebb harcsák fogását a fa hangja is befolyásolhatja ,de ez nem biztos én ugyan is mindig mély hangu fát használok 4m-es és 15m-es vízben is .A csali kiválasztás viszont már lehet,hogy befolyásol ahol sok a kis harcsa de előfordul nagyobb példány is érdemes élőhallal csalizni.Üdv.görbüljön.

Tisztelt G.Laci, goenye! Kezd

Tisztelt G.Laci, goenye!
Kezd úgy,hogy komoly bot, orsó.A fonott zsinóron megfelelő csúszó ólom szelepgumi ütköző.Ólomtól 50-70cm-re a horog.Legfontosabb a csomó kötése!

Ez a legnyengébb rész, vagy varrd vissza vagy pillanat ragasztóval ragaszd meg (gélessel) a csomót.Nadály, harmatg.lótetű ill. helynek időnek megfelelő kishal.Éjjelre ha fennt mozog, úszós szerkó jobb, valamilyen gubancgátlós módszerrel és vörösszárnyú!

Mindennek bevágni,mindenre figyelni!Nem kapkodni és legegyszerübb szerelés.A legjobb,Soltész Kálmán könyveit elolvasni!

üdv b.

Köszi a tanácsokat

Köszi a tanácsokat megfogadom.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......