Bruce & Walker - Hexagraph - a legdrágább horgászbotA Bruce & Walker, Angol horgászmanufaktúrát az 1950 években alapították. A vállalkozás az Upwood nevű kisvárosban működik. Hamar híre ment a horgászok között az egyedülálló minőségben készített botoknak. Hajdanán, kizárólag ragasztott nád botokat készítettek, manapság a korszerűbb anyagok megjelenésével - grafit botokat is készítenek.

Kuriózumnak számít a Hexagraph névre hallgató, hatszög keresztmetszetű - ragasztott grafit bot. A bot felépítése kissé hasonló a régi ragasztott nád botokéhoz, hat egyforma trapéz keresztmetszetű cikk összeragasztásával érik el a cső keresztmetszetet. Az ilyen fajta botoknál nincs - a terhelés hatására fellépő deformáció. A manufaktúra - márnázáshoz, lazacozáshoz legyezéshez és Avon módszerhez is készít horgászbotokat. A botok ára : 300 és 550 font között van. A csillagászati árak ellenére, világszerte keresett márka a : Bruce & Walker.

Bruce & Walker - Hexagraph - a legdrágább horgászbot


Szép! De nekem a jó öreg

Szép!
De nekem a jó öreg HARDY bácsi botjai valahogy jobban bejönnek.

Na, egy másik olcsó bot a

Na gzozi, látom neked is egy másik olcsó bot a kedvenced, miért nem a Hokév ????

Barder-rod

Sziasztok! Ha már az olcsó cuccoknál tartunk, akkor a figyelmetekbe ajánlom a szintén angol Barder-rod kínálatát! Eszméletlen gyönyörű botok, potom pénzért!:-)) Ehhez képest a Bruce szinte olcsó... Mellesleg órákig tudom nézegetni ezeket a holmikat, olyan gyönyörű kézi munkák.

Valóban, nem semmi árak -

Valóban, nem semmi árak - ránéztem a "price list" re és :
THREE PIECE FLY RODS: £1,800 majdnem hanyatt dőltem a majd 700.000 ezres bot áraktól.

El lehet ájulni, az biztos.

El lehet ájulni, az biztos. De ha belegondolsz, hogy ezek 100%-ban kézzel készűlt hagyományos ragasztott botok, amiknél már maga az alapanyag is ott kezdődik, hogy hosszú ideig megfelelően szárítják, majd válogatják és feldolgozzák, csak a teljesen hibátlan nád-hasítékokat használják fel, stb., és így nagyon hosszú ideig készűl a bot egy mesterember keze munkája által, már kissé érthető a magas ár. Nameg ezekkel horgászik pl. Chris Yates, Bob James, stb. A klasszikus tradicionális angol horgászat elengedhetetlen kellékei ezek a botok. Azt sem felejtsük el, hogy ez csak nekünk ilyen iszonyatosan drága, angliában ez az összeg egy másfél havi átlagfizetésnek felel meg. Hazánkban is jópáran horgásznak 100-150 ezer forintos botokkal. Egy csúcs pergetőbot, vagy rakós bot is ennyibe kerűl. A Barder-rod által épített botnál meg egy tradíció van a kezedben, nem pedig egy sorozatban gyártott tömegtermék.

Chris Yates, Bob James a

Chris Yates, Bob James a királyok, nagyon tetszik az a fajta stílus amit horgásznak. (Passion for Angling, Caught in Time, Secret Carp...) Egyébként az igényesebb botkészítő manufaktúrákban a bambusz alapanyag termesztésének helyén is alapos vizsgálatot tartanak, mégpedíg, az uralkodó széljárás végett. Tehát figyelnek a bambusz hajlására, mert ez a későbbiekben jelentősen befolyásolja a bot karakterisztikáját...

Megpróbáltam egy kis videó izelítőt is beilleszteni, de úgy látom ezt nem szereti a fórum modul.

Igen, ismerem ezeket a

Igen, ismerem ezeket a filmeket. Számomra is ez "A HORGÁSZAT". Tudom, sok ember számára megmosolyogtató, amint múzeálisnak tűnő holmikkal ügyködik az ember a vízparton, sőt olyan is volt már, hogy megsajnáltak, amiért nem modern cuccokkal horgásztam... Hazánkban nem ez a fajta horgászat a legelterjedtebb szemlélet...

Remélem, előbb-utóbb legalább

Remélem, előbb-utóbb legalább 1 hasonló horgászfilm megjelenik a hazai pályán is. Valószínű a készítőnek veszteséges ha nem reklámoz senkit.(szponzor)

Ebben én is reménykedek. Nagy

Ebben én is reménykedek. Nagy lökést adna az ilyesfajta horgász-szemlélet népszerűsítésének. Az utóbbi években hazánkban is kezdenek gyarapodni a jókezű botépítő mesterek, legyező és pergető-fronton több is van, de olyanvalakiről is tudok, aki akár centrepines módszerhez is készít gyönyörű, kifogástalan botokat. Remélem, hogy az idő múlásával nőni fog ez a horgásztábor. Legalábbis mintha elkezdődött volna valami... (Pl. megszületett ez a portál...) Alapos szemléletváltozásra van szükség, és ez nem megy egyik napról a másikra. Pedig biztos vagyok benne, hogy nagyon sok ember horgászna ily módon, csak egyszerűen nincs előttük egy példa, hogy ezt hogyan is kellene csinálni. A mai hazai horgászfilmek nem ezt a módit népszerűsítik, és ennek köszönhetően a horgászok túlnyomó többsége nem is sejti, hogy ezt talán másképp is lehetne csinálni...

És a Bruce and Walker

És a Bruce and Walker katalógus :

ejnye hogy nekem nincs idöm

ejnye hogy nekem nincs idöm ide gyakrabban felkukkantani.
hát micsoda tájékozott és kulturált izlésel megáldott bagázs gyült itt össze...nemelég hpgy az oldal reklámmentes még stílusa is van...talán otthonos is:-)
mindenestre igyekszem gyakrabban errelátpgatni.
no és a biográfia oldalnál ért a második meglepetés.
tájékozottnak itéltem magam a régi horgászirodalom terén de rávilágitottak hogy most lépek csak nagycsoportba.
a video irtó stílusos.
a bambusz bot akciója fantasztikus.a és b közt ingadozik.
ez nem az anyagiaságról szólo video hanem a stílusrol:-D

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil