A jó fotó elkészítéseNos tudom, majd mindegyikötöknek valami egyszerű kis digitális gépe van. Bizony nem egyszerű ezekkel jó minőségű képeket készíteni. Megpróbálom tehát pontokba szedni a legfontosabbakat:

1. Sötétben nem lesz jó képünk!
Ez az egyik igazi hátránya a kis digitális gépeknek. Sajnos sötétben már nem fognak tökéletes eredményt produkálni, hát még ha este a szobában fényképezünk. Szóval MINŐSÉGI képet NE ESTE akarjunk készíteni. (vagy lsd. 3.pont)

2. Ne fotózz nappal szemben!
Alapvető hiba, ami könnyen orvosolható, A nap mindíg legyen mögötted, vagy ha ez elkerülhetetlen, haszálni kell a beépített vakut derítésre, máskülönben csak a téma sziluettjeit fogod viszontlátni.

3. Tartsd stabilan a gépet.
A másik legnagyobb hibája ezeknek a kis gépeknek a kis fényérzékenység, amit úgy próbál meg az automatika orvosolni, hogy hosszabb záridőt alkalmaz. Ez alatt az idő alatt azonban nagyon könnyen bemozdul a kezünk és máris elkészítettük a tokéletes HOMÁLYOS képet. Próbáljátok meg ugyanzat a képet elkészíteni kézből, és az asztalra téve. MICSODA KÜLÖNBSÉG. De ha még ennél is tökéletesebb képet akartok, tegyétek a gépet egy stabil helyre, állítsátok be a késleltetett exponálást (2, vagy 10 mp) és igy készítsétek el a képet. Az eredmény tökéletes lesz.

4. Ne fotózz túl közelről nagylátoszöggel!
Ez a hiba az optika formájából adódik. Azaz az optika, a lencsék domborúak. Nagy látószög esetén (nincs Zoom ...) ez különösen igaz, hiszen a lencse teljes felületét használja ilyenkor a fényképezőgép.
Igy lehet nagyon szép hordó fejeket fényképezni amire tipikusan azt mondják a nők, hogy : "Na azonnal töröld ezt le, hogy nézek ki???". A férfiakra ez nem igaz, mi csak jót röhögünk az amúgy is torz fejünkön... Szöval ha arcot fotóztok, mindíg távolabbról és a Zoom-ot használva tegyétek.

Egyenlőre ennyi mert hajnai 1 óra és most temették Michael Jackson-t... szóval nincs túl jó kedvem, de ígérem holnapra rendbe jövök.

Néhány fotómat itt találjátok: http://www.netmax.hu/go/main/digitalfoto/digital_photo_foto_02_beach.html

Érdekes lehet még: Tablók

A jó fotó elkészítése


JAJJJ! Köszönöm az adminoknak

JAJJJ!

Köszönöm az adminoknak hogy feltettek egy digi-gép fotót, de úgy égeti a szemem, hogy csak NA! ... Merthogy a Kodaknál dolgozom, szóval, nem fogok tudni reflektálni a hozzászólásokhoz, ha elvakítja ez a kép a szememet ;-)

S kérésed meghalgatásra

S kérésed meghalgatásra talált - I'love Kodak.........
Zoli, remélem jó lesz.

5. Végy egy Kodak

5. Végy egy Kodak fényképezőgépet

... ez lemaradt a tanácsok közül :) amúgy köszönöm THX

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......