Gampel Match horgászbot

Gampel Match horgászbot
Egy új családtag – tulajdonképpen ez is lehetett volna a bejegyzésem címe. Ezt a hasonlatot egy vadász barátom említette egyszer kedvenc bicskájával kapcsolatban, mely minden vadászaton elkíséri, – meg nem válna tőle semmi pénzért, hát valahogy így gondolok én is friss szerzeményemre. A napokban zajló horgászkiállításon láttam meg Gampel István botkészítő barátom standján ezt a match botot. Családi nyaralásuk költségvetését kicsit megkurtítva vetemedtem arra az elhatásozásra megveszem ezt a pecát. (Meglátni és megszeretni, ne ragozzuk tovább…)

Elég ha csak a bot fantázianevét említem „Tradition Match” pontosan azt az megjelenést és stílust képviseli amit a 80-90-es évek Angolos match botjaitól vártam el. Aki egyszer beleszeret ezekbe a botokba nem igen kívánkozik a kezébe más pálca.

Hogy is jellemezném a horgászbot tulajdonságait:
– kellően gerinces a pontyok irányításához
– kellően finom a spicce a keszegfélék vékony zsinóros horgászatához
– komolyabb Wagglerek eldobására is tökéletes az akciója
– csatorna horgászatnál, félparabola akciója révén segít a part alá rohanó halak fárasztásában

Lássuk a bot felépítését:
Az alapanyag egy régebbi Sportex blank, 390- es hossz, 13 db. 3 lábú gyűrű, az illesztéseknél stucnis megoldás, prémium minőségű parafanyél, egyszerű „Reel Fit” csúsztatható orsótartó. Kell ennél több! Pista barátom gyűrűkötését és cérna választását is finom elegancia jellemzi – a bot stílusának megfelelő világos okker színű díszítő kötések és tükörsima lakkozás.

Bevallom kicsi félek, hogy az utóbbi években már-már kigyógyulófélben lévő botgyűjtő szenvedélyemnek adtam egy pofont, és újabb „Gampel-féle” botok megszerzése következhet…