Tilos a halászat és a horgászat a Mexikói-öbölbenMegtiltották a kereskedelmi halászatot és a sporthorgászatot a Mexikói-öbölben, az olajszennyeződés által veszélyeztetett térségben. A tengerek és a légkör állapotát ellenőrző amerikai hatóság közleménye szerint a tilalom várhatóan 10 napig lesz hatályban. Szakértők szerint a teljes egyesült államokbeli kereskedelmi halászat kitermelésének mintegy ötödét ez a térség adja.

A hatalmas kiterjedésű olajfolt péntek este érte el Louisiana egy partszakaszát, és az erős északi szél a partok felé sodorja a víz felszínén úszó szennyeződést. Feltételezések szerint a szennyeződés ma éri el Mississippi és Alabama partvidékét, majd Floridát. Az amerikai elnök közben azt mondta: több ezer amerikai megélhetése kerülhet veszélybe a környezeti katasztrófa miatt. Barack Obama hangsúlyozta: a kormány minden lehetséges eszközt felhasznál annak megakadályozására, hogy a szennyeződés partot érjen.

A British Petroleum által működtetett olajplatform április 22-én süllyedt el, azóta nem sikerült megfékezni a szivárgást, és naponta mintegy 210 ezer gallon, vagyis 795 ezer liter nyersolaj ömlik a tengerbe.

Tilos a halászat és a horgászat a Mexikói-öbölben


Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......