Rangos kitüntetés egy sporttársunknakTóth István hobbijának tekintve megosztja magát a vadászat és a horgászat közt. Foglalkozását tekintve kertész és agrármérnök, a rendszerváltás előtt vezető beosztásban dolgozott a Kiskunsági Állami Gazdaságban s ezen belül a halászati ágazatot felügyelte.

Szabad ideiében vadászott és horgászott kedvenc vizei a Ráckevei Duna-ághoz tartozó csatornák és Vadvizekre amiket úgy ismer mint a a saját udvarát. Nyilván ez is belejátszott
abba hogv előbb a Dömsödi HÉ elnökének majd 1998-ban a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség ügyvezető igazgatójának választották, amit a legjobb tudása és a közel harmincezer fős tagság közmegelégedésére tölt be.

Tevékenységére a Földművelésügyi Minisztérium is felfigyelt s a közelmúltban ragos kitüntetésben részesítették, Dr. Fazekas Sándor miniszter személyese adta át az ÉLETFA EMLÉKPLAKETT bronz fokozatát a halgazdálkodás és környezetvédelem területén végzett fél évszázados munkájáért s az ágazat népszerűsítése érdekében kifejtett tevékenysége elismeréseként.

A fentiekhez tudni kell azt is, hogy a Ráckevei Dunaági HSZ azon kevesek közé tartozik, akinek saját halgazdasága van Makádon s önmaga neveli a telepítéshez szükséges halat. A halgazdaság ivadék szükségletét egy korszerű laboratórium álltja elő Ráckevén, aminek a létrehozása Dr. Molnár Pál és Tóth István közös érdeme. A szakminisztérium értékelésében ez is benne volt.
Matula Gv. OszkárHozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil