Előkerültek az eltűntnek hitt német horgászokMegtalálták a két német horgászta, akiket a Balatonban kerestek !

Megtalálták a német horgészokat. A két férfit a viharos szél Balatonberényig sodorta. Ott a nádasban kötöttek ki. Miután sikerült a partra vergődniük taxival hazamentek és lepihentek. Nem sokkal háromnegyed tíz előtt besétáltak arra a helyre ahonnan a csónakot bérelték és jelezték, hogy megvannak - tájékoztatott a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

A vonyarcvashegyi vízimentők éjjel fél kettőkor jelezték a szakszolgálat központjának, hogy a csónakkal együtt eltűnt egy 21 éves és egy ismeretlen korú német férfi. Utoljára este hét óra körül látták őket a vonyarcvashegyi vízisípálya közelében, a nádas mellett horgászni. A bejelentést követően egy órával a kutatást fel kellett függeszteni, mert olyan vihar tombolt 100 kilométer/órát meghaladó széllökésekkel, szakadó esővel, ami a kisebb hajók számára lehetetlenné, a nagyobb mentőhajó számára pedig értelmetlenné tette a keresést - fogalmazott a szóvivő.

Szombaton reggel, nem sokkal fél hét előtt normalizálódott az időjárás a Balaton nyugati medencéjében, a vonyarcvashegyi vízimentők folytatták a kutatást, amíg előkerültek.

Forrás: hvg.hu

Előkerültek az eltűntnek hitt német horgászok


Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......