Élő piranhát fogtak a DunábanÉlő piranhát fogott ki egy sporthorgász a Dunából Bajánál. Az állat napokig élt, hétfőre azonban elpusztult. A Dél-Amerikában őshonos halat valószínűleg egy felelőtlen állattartó engedhette a folyóba.

Egy bajai horgász még csütörtökön találta a harminc centiméteres, kifejlett piranhát, amely több mint nyolcvan dekagrammot nyomott.

A piranha a Dunában azért meglepő, mert eredeti élőhelye a dél-amerikai Amazonas folyó. A horgászok és a szakemberek szerint a folyóba úgy kerülhetett a hal, hogy kinőtte akváriumát, és tulajdonosa egyszerűen a vízbe dobta.

Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója a Független Hírügynökségnek azt mondta: emberre csak akkor veszélyes a piranha, ha nagyon nagy tömegben van a tóban, folyóban.

Magyarországon az elmúlt években már több helyen fogtak piranhákat. A Dunából két éve került elő egy kifejlett példány éppen Baján, a vasúti hídnál. Mivel a hal a 10 fokosnál hidegebb vízben elpusztul, nem kell attól félni, hogy áttelel és szaporodni kezd.

Forrás: index.hu

Élő piranhát fogtak a Dunában


Hallottam már krokodílról

Hallottam már krokodílról is.
De lehet, hogy ez is csak amolyan városi legenda ?

HUH EZ KEMÉNY DE TUDNI

HUH EZ KEMÉNY DE TUDNI SZERETNÉM, HOGY MI VOLT A HORGON ?

A néhány évvel ezelötti

A néhány évvel ezelötti Börzsönyi kirándulásom óta semmi ilyesmin nem lepődök meg, ugyanis ezen kirándulásom alkalmával egy jól kifejlett csörgőkígyóba botlottam. Majdnem szó szerint. A túristaúton heverészett, és amikor megijedt tőlem, felemelte a farka végét és "csörgetni" kezdte, tisztára mint a filmekben! Azt hittem rosszul látok, vagy hogy valamiféle "kandi kamerás" jelenetnek vagyok az áldozata. De szó sem volt ilyesmiről. Miután mindketten jól megijedtünk egymástól, én szép lassan visszahátráltam, majd jó nagy ívben megkerültem a kígyómat, és folytattam az utamat. Menet közben a mobilomról felhívtam az Állatkertet és elmeséltem a sztorimat, gondolván arra, hogy majd kijön valami szakember és befogják a csörgőkígyót. Egyszerűen hülyének néztek, vagy azt hitték, hogy szórakozok velük, mert megnyugtattak, hogy biztos valami siklót láttam... Na ez tutibiztos hogy csörgőkígyó volt, de nem tudtam Őket erről meggyőzni. Úgyhogy vagy még mindíg a Börzsönyben bóklászik, vagy elpusztult a téli hidegekben... Sajnos némelyik akvarista és hüllőtenyésztő néha elképesztő felelőtlenséget tud produkálni.

Én is tudni szeretném mi volt

Én is tudni szeretném mi volt a horgon.
Azért meggondolnám mit dobok egy folyóba!!!!!

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil