A Sporthorgász indokolatlannak tartja a követelt 149 milliótFolytatódott a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) és a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. között a kártalanítási per a Fővárosi Bíróságon.

— A Mohosz az általa a kft. és a földművelésügyi minisztérium közötti szerződés érvénytelenítésére indított valamennyi kérelmét visszavonta — tájékoztatta lapunkat dr. Wahl István, a Sporthorgász Kft. jogi képviselője. — Ellenben viszontkeresetet terjesztett be, amelyben kérte a bíróságot, hogy rendeljen el ideiglenes intézkedést — ami azonnali végrehajthatóságot jelent — a kft.-vel és az FVM-mel szemben, és állapítsa meg, hogy a Mohosz jogosult a halászati jog gyakorlására a kártalanítás megtörténtéig. A korábbi halászati hasznosító azt is kérte a bíróságtól, hogy a Sporthorgász Kft.-t tiltsa el a Mohosz birtoklásának zavarásától, valamint a halászati jog gyakorlásától, a területi engedélyek kibocsátásától, valamint tiltsa meg a kft. halőreinek működését. A bíróság azonban a Mohosz ideiglenes intézkedés iránti kérelmét elutasította — közölte dr. Wahl István.

Az ügyvéd elmondta, hogy a Mohosz a korábbi, mintegy 380 millió forintos kártalanítási igényét 149 millió forintra csökkentette. Ez két tételből áll, a körülbelül 700 ezer forintos Tisza-tavi irányfényből, valamint a haltelepítés meg nem térült költségéből. A Mohosz azt kérte, hogy a bíróság hozzon ítéletet ezen összeg kifizetéséről. A bíróság azonban június másodikára elnapolta a tárgyalást. A Sporthorgász Kft. az említett összeget megalapozatlannak tartja, mert a per adataiból kiderül, hogy 1997 és 2001 között a korábbi hasznosító 30 millió forint értékben telepített halat a tóba. Egy igazságügyi szakértői véleményben pedig az áll, hogy a Mohosz éves árbevételének 99 százaléka a jegyeladásból származott, és valamennyi költségét figyelembe véve minden évben nyereséges volt. A júniusi tárgyaláson a bíróság vélhetően meghatározza a Mohoszt megillető kártalanítási összeget, ennek azonban a területi engedélyek kibocsátására nincs hatása. Azok kiadására a Sporthorgász Kft. jogosult.

Forrás: AgroLine

A Sporthorgász indokolatlannak tartja a követelt 149 milliót


Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......