Sügér
Sügérre szeretnek

Sügérre szeretnek pergetni.van egy ultravekony 3 meteres botom a mi karbonbol van........dobosulya 80g-200g.nem tudom hogy jo e?kene egy finomabb bot?

Szia! A süllő fórumban leíram

Szia!
A süllő fórumban leíram egy szerelési módszert, ami a sügér horgászatánál is alkalmazható. A másik módszer egy oldalelőkés, klasszikus mártogató-tapogató szerelés. Az ólom kb 10 cm-es, míg a kb 6-os számú süllőzőhorog kb 50-100cm-es zsinóron van. A horogra tűzhetsz gilisztát, kishalat, halszeletet vagy kissebb twistert. Én a horog elé közvetlenül fel szoktam tenni egy technopufit. A bot ha lehet 10-30g-os 3m körüli bot legyen. De, ha nincs, akkor egy match-bot is megteszi. Én általában 18-20-as zsinórral csinálom, de lejjebb is mehetsz (14-16). A módszer lényege, hogy bedobsz, majd, ha leért a fenékre a cucc, akkor rövid mozdolatokkal húzod magadfelé a szerelést. Műcsalival intezívebb legyen a húzás. Remélem segítettem! Görbüljön.

Gondolom viccnek szántad a

Gondolom viccnek szántad a kérdést a "80-200" grammos bottal. Max. tengeri sügerekhez jó azokhoz, amik 50 kilósra is megnőnek.

Neked egy 5-20 vagy 10-30 grammos rövid, gyors, kis botra van szükséged, attól függően, hogy plasztik csalival vagy wobblerrel akarsz rájuk pergetni. Most a téli időszak közeledtével inkább egybebandáznak tehát élőcsalival is jól foghatók, ha rájuk lelsz.

Lehet rájuk még tapogatni, gilisztával, babahallal, esetleg lebegő twiszterrel.

Üdv Mindenkinek! Adok egy

Üdv Mindenkinek!

Adok egy tuti tippet a sügér fogásához:
Lemész bármilyen tóra ahol van kikötő és kicsit hínaras, ott a csónakok mellé úszós szereléssel picike baba hallal vagy gilisztacsokorral mártogatva rengeteg sügeret lehet fogni, persze csak ott ahol van is sügér szép számmal.

Remélem tudtam ötletet adni.

Üdv,
Látogató

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......