OrvhorgászatVélemények a kapálásról, gereblyézésről, hálózásról, villanyozásról.Úgy gondolom, hogy ez a topic

Úgy gondolom, hogy ez a topic nem nagyon fog pörögni... Szerintem azoknak az embereknek akik ezt a portált látogatják, ugyanaz a véleményük a fennt felsorolt módszereket illetőleg.

Inkább csak azért hoztam

Inkább csak azért hoztam létre, ha valami botrányos dologgal találkozik valaki és le is írná, akkor legyen hova. :)

Nincs pénze a városnak

Nincs pénze a városnak főállású halőrre.
Tolna két főállású halőr foglalkoztatását kérte a Tolnai Horgász Egyesület a helyi önkormányzattól. Tekintve, hogy a Tolna környéki természetes vizeken, így az egyesület kezelésében, de a város tulajdonában levő Felső-holtágon is igen sok a rabsic. És bár a társadalmi halőrök aktívak, jogosítványaik korlátozottak. Az egyesület azt is javasolta, hogy a vízpart védelme érdekében önkormányzati rendelettel kellene szabályozni a mólók létesítését. Eszerint a csónakkikötőket csak kijelölt helyen lehetne kialakítani, így az ellenőrzés is könnyebb lenne. A képviselő-testület legutóbbi ülésén a főállású halőrök foglalkoztatását elsősorban anyagi okok miatt nem támogatta. Igaz, dr. Sümegi Zoltán polgármester szerint ez nem is a város dolga. A mólókra vonatkozó javaslat elől azonban nem zárkóztak el a képviselők. A rendelet-tervezetet a horgászok bevonásával a következő ülésre készíttetik el.

Forrás: Tolnai Népújság Online 2009. november 3., kedd

INDEX.HU Több mint félmillió

INDEX.HU

Több mint félmillió forint értékű zsákmányt tett volna éppen partra két orvhalász, amikor szerda este tetten érték őket Balatongyörökön - közölte a rendőrség.

A balatongyöröki és keszthelyi férfi egy vitorlás kishajóval a Szigliget előtti vízterületen, gereblyézéssel több mint három mázsa harcsát fogott ki. Amikor az orv halászokat tetten érték, az 58 éves balatongyöröki férfi rátámadt az őrsparancsnokra, megpróbálta fellökni, és többször feléje rúgott.

A dühödt férfit az őrsparancsnok és a halőr megfékezte, és a rendőrségre előállította.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság lopás és állatkínzás miatt indít nyomozást az elkövetőkkel szemben, valamint hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt feljelentést tesz az ügyészségen.

Majd kap 5000.- Ft

Majd kap 5000.- Ft bírságot,és bírói megróvást. És a pofánkba röhög!!!!
Ilyen eset már előfordult.

Mondom a nyári sztorit. Napok

Mondom a nyári sztorit.
Napok óta totális szélcsend a Balatonon, esténként húznak ki a vitorlások - (motorral). Fedélzetükön 5-6 enyhén ittas emberrel. 20 bot meredezik a palánknak támasztva. Hogy mit művelnek így csapatostúl a süllőkkel azt, jobb el sem képzelni.

Szevasztok. Én hajó és csónak

Szevasztok.
Én hajó és csónak készítéssel-javítással foglalkozom, ezért rengeteg vizet szerető,vizen-vízből élő és kizsákmányoló embert ismerek.2009 júniusában Badacsonytomajon javítottam egy vitorlást,ennek a gazdálya este10-11 órakkor megy ki a vízre,14-16db bottal,a legdrágább felszerelése ára sem éri el az 1800Ft-ot a hajó úgy néz ki mint egy sündisznó.Ha jön az ellenőrzés ( ami saját elmondása szerint 4 év alatt egyetlen egyszer fordúlt elő ) a botok repülnek a vízbe!Üdülő szezonban 3-400.000Ft/ hó,Decemberben , karácsony elött 6-700.000Ft tuti bevétel ,a süllőt éttermeknek adja el!Kérdésem az .Milyen horgász közösségben tudja ezt egy ember megcsinálni?Vagy lehet ,hogy a környékbeli horgászok is ugyanezt teszik és ezért nem szúrja a szemüket?És ,hogy lehet az ,4év alatt egyszer ellenőrizték,holott hetente 4-5 alkalommal a vízen van!!!Hát kedves becsületessen-hobbiból horgászó sporikáim, erre varjetok gombot .

hát szerintem mivel hogy te

hát szerintem mivel hogy te már zsirra tudsz erröl astikliröl és tudod a hajó nevét "ismered a tulajt"LÉPNI KELLENE HA MÉG SOKÁIG SZERETNÉL HORGÁSZNI!!!???

A büfés, a vendéglős örül ha

A büfés, a vendéglős örül ha féláron megveheti a keszeget meg a süllőt, de bizony sok Balatoni parti horgász sem különb. Ész nélkül minden halat elvisznek. Akarattyán nyaraltunk, ugyan azokat az arcokat láttam pecázni minden nap, és bizony az összes halat hazavitték.
Nem értem !!!!
Minden nap halat esznek !!!

Gyomaendrődön is sok a

Gyomaendrődön is sok a rabsic,köztük magamat is bizonyos szinten annak lehet mondani,de általába amikor ezek az emberkék az e fajta sport ágat üzik akkor a halőrök az eggyik oldalukrol a másikra fordulnak.... ha meg netán egy horgasz észre venné őket spuri haza....

azt szeretem amikor megyek a

azt szeretem amikor megyek a vizen
és hajtom a busákat haverom már dob rá hármaskampoval és akad az oldalába kiugrik a vizből, ... nyáron is sokat fogtam:P

jómagam is szoktam

jómagam is szoktam rabsickodni! van amikor hálót rakok le de a kedvencem a külső akasztással a gereblyézéssel rabsicok nyelvére fordítva kaparózással szeretek halat fogni! az a legjobb amikor rántom és érzem hogy visszarúg a hal! annál nicns jobb élmény a földön! ajánlom mindenkinek hogy próbálja ki és nem fog csalódni a sikerességében!(Y)

hogy tehetted? az ilyen

hogy tehetted? az ilyen embereknek betonycsizmát oszt tanuljanak uszni a dunába... ez már "nem magán ügy"

dehát akkor semmit sem ér!

dehát akkor semmit sem ér! kiss ákos téged én nem ismerlek? mintha békésszentandráson találkoztunk volna amikor gereblyéztünk amikor fogtam 3 zsáknyi busát és akkor kértél tőlem kölcsön 1 kiöntött 3ashorgot

ja de tényleg "bocsánatot

ja de tényleg "bocsánatot kérek" .:@ nem tudom ki lehetsz de szerintem vmi kis segdugaz aki nem tudja magát lefoglalni semmivel ,ilyenkor már ágyba lenne a helyed!

te figyelj már van az a v.

te figyelj már van az a v. tibor a halőr az veled is szokott kijárni gereblyézni? engem ő tanított meg ! nagyon érti a témát! na jóéjt minden kedves rabsic fórúum olvasóknak én megyek ki lék rabsickodni jégtörővel és dobálok! további eredményes gereblyézést mindenkinek

Jó kis monológ volt, tetszett

Jó kis monológ volt, tetszett az alakítás.....

Nekem nem teccett! Akinek meg

Nekem nem teccett! Akinek meg igen az elől elterelnék minden vizet gereblyézzen a kertben,kapáljon a kukoricásban !!!!!

Ezek szerint, nem érted a

Ezek szerint, nem érted a viccet ? :)

Azt,de ! Mert ez nem viccz !

Azt,de !

Mert ez nem viccz !

Én is jót mulattam ezen a

Én is jót mulattam ezen a megbeszélem ön magammal a rabsicéletet című eszmecserén.

Hali! Hangsúlyozom, hogy én

Hali!

Hangsúlyozom, hogy én csak bojlizom, néha fűzött kukorica, fénykép, puszi, fertőtlenítő, Go home. Annyi pici stiklim azért van, hogy bárhol, ha az idő adott, gumicsónak vagy uszika bója be, s behúzok! Sorry. De remélem az előbbiekben leírtakért bocsánatot nyerek.
Nos, Én nem mondom, hogy úúúúú de kemény tökű gyerek vagyok, de....... Amikor megláttuk a szürkületben az állásunktól 400m-re ügyködő gennygócot, hááááátttttt szépen odasomfordáltunk, persze a pálinka fűtött egy picit, de akkor is!
Kérdésünkre próbált keménykedni a XY származású tesvííír mire a bokorból előjött az igazi tesvííír, nem lepődtünk meg úgyhogy talán kicsit túlzásba is esvén nagyon kikaptak, s a vízben landoltak botokat eltörtük... :-) Segítségül persze az ő késükkel szemben, hiper-szuper fejlámpáinkat hívtuk segítségül, melyek elvakították így nem sok esélyük volt... + a két vaskos karó..... másnap 2 Zsiguli cigány kereste az elkövetőket, mi persze amikor leápoltuk őket annyi eszünk volt hogy az ellenkező irányba sétáljuk el és egy jó nagy kerülővel visszatértünk állásunkhoz, hol a 3. társunk vigyázott a szerkóra! Hát ennyi... Ás erre is számítson minden orvszarházi akit meglátok .hu :-D

Maximálisan egyetértek veled

Maximálisan egyetértek veled Ladislaus!
Véleményem szerint aki törvényen (bármilyen törvényen) kívül helyezi önmagát az ne várjon a törvények keretein belüli elbírálást. Tehát a megoldás a hasonló "elintézése" az ilyen jellegű dolgoknak.
Ezeknek a pofátlan rabsickodó majmoknak a nevelése igen nehéz feladat lehet, ha már a hatóság is lemondott az ez irányú feladatairól.
Igaz amatőrnek tünhet a hatóság szemében ez a fajta "nevelési" módszer, de talán hatékonyabb mint az övék. Gratula védjük meg ami a miénk, hiszen fizetünk érte (Állami jegy ,halasitás,ter.jegy stb.) Gondolkozásoddal cselekedeteiddel nem vagy egyedül!!!!!!!!!!!!!

teljes mértékben igazat adok

teljes mértékben igazat adok azok ellen akik nem tarjákbe a horgásztörvények becsületbeli irányát az tölem is mégha szoban de megkapja a magáét,

Emberek ! A

Emberek !
A gereblyés(kapálós) faszikat a saját módszerükkel kell elkedvetleníteni.
Bezavarni a vasszerba mindet majd megfárasztani a saját cuccukkal-
oszt jónapot!

És mit olvasok a magyar

És mit olvasok a magyar nemzetben:

"Előzetes letartóztatásba helyezte a rendőrség azt a férfit, akit illegális halászaton kaptak, majd a halőrre is rátámadt. Az orvhalász alig egy hónapja volt szabadlábon.

Mindössze egy hónapot töltött szabadlábon a neszmélyi férfi, aki most éppen engedély nélkül horgászott, ráadásul szabálytalanul. Úgynevezett gereblyés horgászatot folytatott, amikor a halőrök tetten érték. A 47 éves férfi pénteken délután ült ki a Duna-partra. Az úgynevezett „Macska lyukat” választotta ki, ahol telente összegyűlnek a halak. A halőrök azonban kiszúrták, hogy a férfi horgászbotja nem szabályos és mozdulatai is elárulták, hogy úynevezett „gereblyézést” végez.

Amikor közelebb értek hozzá, akkot már biztosan látták, hogy a botjára a hagyományos damil helyett egy vastagabb volt ráerősítve. A horog sem volt szabályos. A használt hármas horog arra alkalmas, hogy a hal oldalába beleakadva, az állatnak szenvedést okozva, könnyebben lehessen kiszedni a folyóból.

Az őrök megpróbálták elzavarni, de az orvhorgász káromkodva, fenyegetőzve ellökte magától a hivatalos személynek minősülő őrt. A 47 éves K. Gábort végül a helyszínre érkező rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A bíró még vasárnap helyben hagyta az indítványt és elrendelte az előzetes letartóztatást.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil