Mi lesz a karácsonyi asztalon?



Kíváncsi vagyok, hogy kinél, mi lesz a karácsonyi ebéd (vacsora)?
Jó szívvel fogadná(m)nk, ha a receptet is leírnátok, hátha valaki kedvet kap egy kis főzőcskézéshez.



A következő receptet a

A következő receptet a haldorádó-n találtam. Már az első elkészítésének is nagy sikere volt! Karácsonykor ez is az asztalunkon lesz.

Hallal töltött szezámos rántott palacsinta
Palacsintatésztát készítünk a következő módon: kimérünk 25 dkg lisztet, hozzáadunk 2 egész tojást, csipet sót, annyi tejet, hogy megfelelő állagú legyen, majd habverővel csomómentesre keverjük.
Fűszeres tejföl elkészítése: 5 dl tejföl, só, őrölt fekete bors, 3 gerezd zúzott fokhagyma, metélőhagyma, (chili paprika) – ezt összekeverjük, hűtőben pihentetjük.
A szálkamentes halat kockákra vágjuk, hal fűszerkeverékkel összekeverjük.
A paradicsomot és a paprikát kimagozzuk, húsukat kockázzuk.
A paprika, a paradicsom és a hal megvan, ehhez vágunk még petrezselyemzöldet.
A palacsintát kisütjük és a palacsinta sütése közben elkészítjük a tölteléket: kevés olajra rátesszük a halat, ha kész a hal, rátesszük a petrezselyemzöldet, a paprikát és a paradicsomot. Átforgatjuk, és kész is. (Én a halat utoljára teszem rá és hagymát is kockázok alá.)
Egy kanálnyi tölteléket teszünk a palacsintába. Két oldalát behatjuk és felgöngyöljük.
Panírozás: liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa, amibe szezámmagot teszünk – ezekbe forgatjuk bele a palacsintákat, majd 2 db fogpiszkálóval rögzítjük a biztonság kedvéért.
Olajban kisütjük 2-3 perc alatt.

Jó étvágyat!

Ponty sör tésztában 5 centi

Ponty sör tésztában

5 centi széles pontyszeleteket vágunk, a hal oldalából, a megtisztított bőre maradjon rajta, ( mert az tartja össze, hogy ne essen szét) , majd sűrűn beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük.

Lisztet, tojást, sört keverünk össze híg masszává. Olyasmi legyen mint a palacsinta tészta. Ebbe merítjük a hal szeleteket.

Lényeges a bőséges zubogó olaj, mert csak így sül tökéletesen át.
Krumplipüré vagy majonézes burgonyával fogyasztom.

És egy csodálatos tészta : http://csodateszta.hu/

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......