Márnát, hogyan?Kíváncsi vagyok, hogy ki, mivel és hogyan Márnázik? Milyen szereléssel(Részletes leírás.)? Milyen csalival és etetőanyaggal?
Várom a válaszaitokat!Mostanában kifejezetten

Mostanában kifejezetten márnára nem horgásztam, de régen a Római-part környékére jártunk a haverokkal és a "klasszikus fenekezőkkel" támadtunk a márnák ellen. Összeállításom a következő volt :

100 gramm dobósúlyú bot,
50-es orsó,
25-30-as zsinór,
60 gramm végólom,
1 darab előke páternoszterba kötve.
Az ólom felett 30 cm.-re kötve, körül 60 cm hosszan. Kegyetlen sok volt arra az akadó, valahogy úgy mint a Duna fővárosi szakaszán, tehát 1 dobás - 1 szerelés. Elég jó darabos Márnák jöttek.
(De ez 20 éve volt......)

És egy videó:

A csali mi volt? Mit vettél

A csali mi volt? Mit vettél észre, milyen napszakban jöttek? A kapások intenzívek voltak, vagy olyan Géb-szerűek.

A kapások agresszívek voltak

A kapások agresszívek voltak nagyon, a csali a patak oldalából kiásott "iszapgiliszta" (20 cm-es)volt, darabolva. Géb egyáltalán nem jött. Még az is eszembe jutott mikor a Dagályhoz jártunk fenekezni a 80-as években. Az autószerelő haverom, egy csomó használt gyujtógyertyával jött le - azt mondta ez olcsóbb mint az ólom amit percenként beszaggatunk. Úgy hogy súly gyanánt ezt kötöttük fel, érdekes itt a dagálynál a sajt volt divatban.

Milyen sajtot

Milyen sajtot ajánlanál?

gzozi

Helló. Én romaniában fogtam

Helló. Én romaniában fogtam sok márnat. Dél körul kimentem egy patakhoz fogtam egy pár szöcsket és fenekezésre 1-2 percenként akadtak a márnak. A horgom eleg kicsi volt.

Kicsit részletesebben ? Merre

Kicsit részletesebben ? Merre jársz horgászni Romániába, mert sik ott a gyönyörű víz, esetleg képket is tölthetnél fel a vidékről ?
Sajnos én csak a Marosig jutottam el.

Én legújabban picker bottal

Én legújabban picker bottal járok márnázni.Kicsit furcsának tűnhet ez,de többet fogok azóta mint feeder bottal.A fővárosi szakasz kevésbé akadós (leginkább sóderes vagy agyagos medrű részeit keresem fel)helyein 18-as zsineggel,15-20g-os csepp alakú kosárral horgászom rájuk.A horog mérete sohasem haladja meg a 10-es számut.2-5 szem csonti vagy 1szál vastagabb giliszta a csalim.Az előke hossza min.60cm,de az 1m sem túlzás.Még sötétedés elött kb.1kg sajtos etetőanyagot összegyúrok úgy 2kg.agyagos földdel.majd ehhez hozzákeverek 2dl forrázott csontit.Ez kb.500ft-ból megvan,de csak azért ennyi mert az agyagos földet helyben a parton szedem és rostálom át finom por állagúra.Kapható horgászboltokban is 2kg-os kiszerelésben,de az 500-600ft plusz pénz.Megéri azt a 1/2 óra fáradtságot venni,míg összegyűjti az ember.Világosban még sosem dobok be,mert addig csak a fránya gébek jönnek,ami borzasztó idegesítő.Sötétedéskor mintegy varázsszóra ezek a csúf kis dögök úgy eltünnek mintha ott sem lettek volna.Tényleg:tudja vki,hogy ilyenkor miért nem esznek?Sötétedéstől úgy 2-3 órát szoktam maradni,mert eddig eszik a legjobban a márna,utána már csak nagyritkán fogok.De ez jó,mert így pihenni is van idő.Keresek társakat márnázáshoz,és ne feledjétek:a picker az igazi,fantasztikus élmény egy ilyen ceruza vastagságú pálcával kifogni egy testesebb márnát.Sziasztok,sok sikert mindenkinek.

Előszőr is üdv a "csapatban"!

Előszőr is üdv a "csapatban"! Jó lenne, ha esetleg néhány képet is fel tudnál tenni az eredményekről. Sajttal nem próbáltad?

Szia, tényleg élvezetes ilyen

Szia, tényleg élvezetes ilyen finom szerkóval a Márna fárasztása. Sajnos a napokban azt hiszem életem Márnája ment el a Dunán. Partszélben kapott úszóra, első lendületre 80 méter zsinórt lehúzott(18 mmm), negyedóra fárasztás után már a partnál volt, de 1 méterre a parttól sajnos kiakadt a horog. Hát, le voltam lombozva, legalább egy képet csinálhattam volna róla. Egyébként azt vettem észre, az intenzívebb sajtos kajára úsztatva, inkább Márna vagy Jászkeszeg jön. A Dévér jobban szereti az édesebb ízeket, de lehet, hogy ez évszakonként változó.

Sziasztok Olvastam a márnáról

Sziasztok
Olvastam a márnáról való horgász élményeiteket. Többféle vélemény van a horgászatáról. Ma voltam horgászni,márnára, Romániában az Olt-ra,nagyon jó napom volt.15 drb-ot fogtam finomszereléssel (15-ös fözsinor,10-es elöke és 12 horog) 2 csontkukac-al. Nagyon szórakoztató volt, nem akartam elmenni már 4 orakor de muszáj volt, mert kezdett sötétedni. Na meg ez melett fogtam 2 paducot is. Sajnálattal néztem a szemben és a melletam levöket,hiszen ök nem fogtak csak egy néhány apró paducot. És ha valaki tudja hogy hova lehet képeket feltenni szivesen várom a válaszát. Őszintén nem is márnázni indultam.

Szia. Regisztrálj és töltsd

Szia.
Regisztrálj és töltsd fel.

HELLO!!! A saját

HELLO!!!
A saját tapasztalatom az, hogy késő délutántól hajnalig a legérdemesebb márnára horgászni. Erdélyből vagyok, az Olt-on szoktam horgászni, csakis fenekező módszerrel. Ami a csalikat illeti, a nálam bevált csali az a vastag harmatgiliszta, ezzel majdnem mindig lehet kapásra számitani. De probáltam már piocával(eredmenyes), sajtal(kevésbé eredményes) is. A sajtal valo horgaszatnál, olyan sajtot kell választani, amely a horogrol nehezen tud leesni, mert a sodrás hamar lekapja a horogrol.

És melyik sajtot

És melyik sajtot javasolnátok, vagy hogyan lehetne a sajtot kicsit szívósabbá tenni ?

valaki segítene én a

valaki segítene én a dunaújváros és dunaföldvár közti szakaszon horgászom ott mivel érdemes márnázni? köves a fenék és van pár kőgát onnan szoktunk a haverokkal horgászni de márnát csak ritkán fogtunk

Közvetlen a törést próbáld

Közvetlen a törést próbáld meghorgászni, ez vízállásfüggő, de jobb ha kicsi a víz. Feederkosár és nagyon hosszú előke: 80 centi vagy 1 méter. Etető kaja : Sajtos Tímár vagy Barbel special. Csali : csonti csokor vagy giliszta. És inkább a hajnal vagy a szürkület hozhat eredményt.

kezdo horgasz vagyok, a

kezdo horgasz vagyok, a folyovizi horgaszat kedveloje horgasztam marnara esti orakban piocaval ahany pioca annyi hal egypar meret alatti a tobbi meretes, de megtisztittasukkor elszomorodtam tobb is kozulluk ikras volt vajon meg lerakjak az ikrakat ebben az evben , mi a velemenyetek?????
sok az aradas felenk az olton..........
......... en nem ismerem az illetot, de az egyik horgasz ismerosom ismeri azt aki az aradasok idejen fogott egy 4 kilo 30 dk-as marnat tele ikraval .............
mindenkinek kivanok eredmenyes horgaszatot.

En is az olt mellett lakom es

En is az olt mellett lakom es en is kezdo horgasz vagyok a fojovizeken szeretnek tasal menni horgaszni. En nem ismerem az olti horgaszatot email cimemre irj ha erdekel es tarsat keresel.

Sziasztok Kis segítséget

Sziasztok
Kis segítséget szeretnék kérni. November közepén hol és mikor érdemes Márnázni a Budapesti Duna szakaszon?
Előre is köszönöm a válaszokat.

Szia Joco, regisztrálj, utána

Szia Joco, regisztrálj, utána már tudsz képeket feltölteni, vagy saját blogot indítani.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil