Kedvenc horgászvizedGyűjtsük össze kedvenc horgászvizeinket.Címkék:

A palotai bányató szívem

A palotai bányató szívem csücske volt, míg be nem zárták. Most a Duna lépett az első helyre.

Ó, igen kár hogy bebukta az

Ó, igen kár hogy bebukta az egyesület ezt a fantasztikus vizet, és sajnálom hogy nem született megegyezés a földterület tulajdonosa és a Palotai Sporthorgász egyesület között. Ha jól tudom, most éppen egy hosszadalmas per alatt van az ügy.

De visszatérve a témára, részemről is a Duna fővárosi szakasza, a Balaton illetve a Szigetközi Duna-ágak, bár túl nagy sikereket itt még nem értem el.

Miután máshol nem nagyon

Miután máshol nem nagyon horgászom,ezért a Duna újpesti része.

Mivel a Népszigeten nőtem fel

Mivel a Népszigeten nőtem fel egyértelmű a Duna újpesti szakasza, de azért a túloldal se rossz egy-egy jó úsztatásra. Persze ahogy az Admin mondja maga a fővárosi szakasz sem elhanyagolható lejebb az Árpád-híd esetleg az Erzsébet- híd budai oldala csak nem árt ismerni a módszereket na meg a (csapatot). Érdekesnek tartom manapság nem olyan szemmel nézik a pecást mint mondjuk 30 évvel ezelőtt. Akkor ha lementél "bármilyen" cuccal inkább segitettek, tanácsokkal láttak el, ma ha nem 420-450.es Match-el, vagy 5-6-os boloval jelensz meg a parton már "nem vagy pecás" , te nem tudod hogy kell halat fogni,nem tartozol ide szindróma van. Sajnálom ezt a hozzá álást a helyi ( gázgyáralatti-erzsébet-hídi- árpád-hídi stb.) pecásoktól. Hiszen elképzelhető, hogy az ember kihagy egy évet, de előtte ott fogta a halat "nem rosszul" és már kezdőként kezelik. Ami valamilyen szinten érthető is hiszen ma már oly gyorsan változik a horgászat technikája,módszere , hogy még a spec. horgászok (bojlis, pergető úsztató esteleg féderező-k nem győzik kapkodni a fejüket a havonta esetleg idényenként bejövő új módszerek- technikák láttán. Nos ezt követni nem kis feleadat. Mindenesetre a kedvenc vizem a Duna, mellette a Kőrös mint folyó, és egy bizonyos holtága (zuga) Gyomaendrődnél. Viszont töredelmesen be kell vallanom , néha elmegyek egy - egy műanyagtóra is tesztelni, szintén egy-egy új szerzeményt (bot-orsó), ezek a medencék tényleg erre és szerintem CSAK erre vannak kitalálva.

Sziasztok! Az én kedvenc

Sziasztok!

Az én kedvenc horgászhelyem a tiszaugi holtág! Ott nőttem fel és a mai napig visszajárok. Sajnos elég ritkán jutok le de akkor a nyugodt környezete és vize mindíg ellazít. Sajnos én nem vagyok egy szerencsés a horgászatban ezért irígykedve nézem a helyi horgászok zsákmányait! Az igazán rafkós helyiek nagyon profin nyomják a harcsázást is. Sokan nem is sejtik mekkora harcsa állománya van ennek a víznek.
UI. végre csináltak neki weboldalt is a www.tiszaugi-holtag.hu -n elérhető azthiszem!
Remélem a nyáron sikerül megint megnézni a vizet! :-)

Aki megismeri az Ipolyt, sok

Aki megismeri az Ipolyt, sok gyönyörű halat szákolhat ott. Nem mindegy hol és milyen módszerrel. Fogtam szép pontyokat, harcsákat, lapátnyi dévéreket hogy már az őszi csukákró ne is beszéljek. Évekbe került míg magához engedett a folyó és feltárta titkait. Sajnos sok olyan "horgásszal" találkozom ott akik nem magáért a horgászatért járnak oda, hanem dorbézolni és a halat rabolni. Én 90% át a zsákmánynak elengedem. Csak annyit viszek el amit megeszünk és az édes kevés a kifogottakhoz képest. Lehet azért olyan bőkezű hozzám az Ipoly?

Ha láttatok már festői

Ha láttatok már festői szépségű horgászvizet, hát a Pátkai-víztározó az. 8-10 éve járunk oda, sajnos ma már egyre kevésbé engedhetjük meg magunknak a feleségemmel, hogy Pestről lejárjunk. Nagyon sok kárászt adott már, pontyot, csukát , még kis süllőt is. Sajnos az utóbbi években csak a méregdrága területi jegyet szedik be és nagyon elszaporodott a törpeharcsa. Sajnos nem foglalkoznak a vízzel úgy, ahogy azt megérdemelné.

Sziasztok! Az lenne a

Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, h az Árpád hídnál hogy lehet a Dunában horgászni, vagyis hogy melyik horgászegyesülethez tartozik? Apum akar menni horgászni:D
Előre is köszi a választ!!!

Nagybudapesti Horgászok

Nagybudapesti Horgászok Egyesülete
1111 Budapest Lágymányosi utca 14.
Tel: +36 1 209-5882

A jegy árak : 12000Ft. az éves vag 1500Ft. a napi jegy.
Az ifi ennek a fele.

Egyértelműen a Kőrős folyó

Egyértelműen a Kőrős folyó viszi a pálmát!
A holtágak csak akkor jönnek szóba, ha az élővíz nem horgászható :)

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil