Kedvenc horgászkönyvedMilyen horgász témájú könyvet olvastál utoljára, illetve mit ajánlanátok. Nem szakkönyvre gondolok, inkább szépirodalomra, vagy élménybeszámolóra.Kedves Móni! Az itt következő

Kedves Móni!

Az itt következő könyveket tudom ajánlani, számomra ez a Top (majdnem) 20.

Kovácsházy Vilmos - Horgászbottal
Igali-Mészáros József - A hal, a horog és az ember
- Magyar vizeken
Szász Imre - Vízparti kalauz
- Horgászbottal írtam
- Fürdik a hal
Vigh József - Rezzen a nád
- Vizek, halak, emberek
Nagy Miklós - Két hét egy horgásztanyán
Zabos Géza - A kacagó harcsa
- Menedékem: a Tisza
Hunyady Attila - Horgászbottal vízről vízre
Bokor Károly - Óriások tánca
- Vizek hátán
- Halakkal álmodom
Farkas Csaba - Úszóházi hírek
- Balaton, hal-álom
Farkas Zoltán - A csuka és a meztelen nő
Szári Zsolt - Árnyékok a vízen

Ezekben biztosan nem fogsz csalódni, bármelyik is kerüljön a kezedbe.

Köszönöm a gazdag

Köszönöm a gazdag ismertetőt.
Személy szerint én 2 könyvet kedvelek nagyon:
Vizi zenebona
Aki horgász akar lenni

Igazad van, nem is értem

Igazad van, nem is értem miért hagytam ki őket a felsorolásból. A "Vízi zenebona" címűt Molnár Aurél néprajztudós írta a 80-as években, míg az "Aki horgász akar lenni" egy válogatás a Magyar Horgász által meghirdetett irodalmi pályázatra érkező novellákból.
Van a Fish Kiadónál futó, jelenleg a 24. kötetnél tartó sorozatban is egy rész, "Magyar horgászírók elbeszélései" címmel.
Meg kell még említeni Szily László Etetés című kötetét, amelyet a közelmúltban másodjára is kiadtak. Horgászkönyv olvasása közben annyit még nem nevettem, a szerzőt jó humorral áldotta meg a sors.
És a legújabb: Ha minden igaz, holnap (május 30-án) jelenik meg Harangi Csaba vadonatúj könyve "Az én horgászataim" címmel. Amint a kezembe kerül, s elolvastam, beszámolok róla.

Fantasztikus, hogy ismered a

Fantasztikus, hogy ismered a mai magyar horgászirodalmat, biztos rengeteg könyved van a témában. Most szeretném megvenni a - Magyar halászat könyve, reprint változatát, ahogy láttam pár ezer forintért beszerezhető.

Hááááát igen... De azért van

Hááááát igen... De azért van még egy-két ember aki erről többet is tudna mesélni. Az oldalt kiötlő-szerkesztő ADMIN Úr is nagyon csendben van...

Szóval a Homonnai Kiadónál 2008-ban jelent meg Herman Ottó - A magyar halászat könyve című örök becsű mű reprint kiadása. Székesfehérváron 1991-ben próbálkoztak ugyan ezzel ott igényes kivitelben adták ki, 1991-ben 3000 forintot kértek érte, ami egy könyvért akkor nagyon magas ár volt, így nem is igazán kapkodták. Az első reprint így mára igen ritka lett, mondhatni hamarabb kerülnek elő az eredeti, 1887-es kiadások, mint az 1991-esek. Ez az új, 2008-as reprint sajnos minőségben kifogásolható, de árban nem! (Bookline-éknál személyes átvétellel 3300-Ft) Az eredetileg két kötet 1991-hez hasonlóan most is egyben jelent meg, keménykarton kötésben, olcsó papíron. Az ábrák ugyan kivehetők, de nagyon elmosódottak. Viszont maga a könyv mind a nyelvében, mind a mögöttes tartalomban egyszeri, megismételhetetlen Herman Ottós. Amit ma a régmúlt századok halászatáról, halászeszközeiről tudunk, fele részben Herman Ottónak köszönhető. Azt a könyvet meg kell venni, és el kell olvasni. Azért fele részben, mert volt egy másik férfiember, akit Jankó Jánosnak hívtak. 1900-ban követte el "A magyar halászat eredete" című szintén kétkötetes művet. Természetesen a két szerőnek nagy vitája támadt egymással, Herman szerint halászeszközeink eredete a Kárpát-medencéhez köthető, majdnem csak az itt megforduló népek voltak rá hatással. Jankó szerint -aki Zichy Jenő gróf őshazában tett 3. expedíciójának részese volt- nagyon sok eszközt, módszert az őshazából hoztunk, az ottani népektől tanultunk, vagy a Kárpát-medencébe vándorlás során vettünk át más népektől, sok esetben pedig akár a nyugatról hozzánk érkezőktől is. Sajnos Jankó János könyve csak az eredeti, 1900-as kiadásban jelent meg, gyakorlatilag hozzáférhetetlen, a könyvárveréseken is ritkán fordul elő. A könyv (mármint a Jankó) egyébként kétnyelvű, minden oldalon két hasábban magyarul és németül is olvasható. Csak hogy legyen viszonyítási alap: saját példányomat Németországból sikerült beszerezni. Egy ottani árverésen nem kelt el, mert volt benne 4-5 oldalt érintően egy kis folt. A német gyűjtők nagyon kényesek az ilyen hibákra, így nem licitált rá senki. Kikiáltási áron 300 euroért sikerült megszereznem. És ez még olcsóbb volt, mint bármelyik magyar árverési leütési ár!!! Viszont csak egyszer kell érte fizetni, ez nem veszít az értékéből. Persze azt megsúgom, azért mertem leírni, mert a párom nem olvassa ezt az oldalt...

És még valami, korábban nem említettük a szépírók közt Matula Gy. Oszkár könyveit: Zúg a nádas, Hajdani pontycsobbanások, Harcsanász, Eltűnt csukák nyomában, Májusi szivárvány, Álmomban pisztrángot fogtam, mind mind tele csudajó sztorikkal. Ha bármelyikkel találkozol, ki ne hagyd, szintén a letehetetlen könyvek közé tartoznak.

Végül bocs az egyhetes írásszünetért, sajnos munkafronton túlzsúfolt hetem volt.

Marosmente

Nagyon szépen köszönjük

Nagyon szépen köszönjük Marosmente barátunknak az értékes ismertetést halászati irodalmunk, két gyöngyszeméről. Valóban, a fent említett "Jankó" könyv ára teljes mértékben reális, mivel egy nagyon ritka műről van szó.

Érdekességként említem meg, hogy Manapság már a pár száz forintos Matula könyvek is beszerezhetetlenek. Valószínű, annyira kedveltek a horgászok körében, fordulatos, néha krimibe illő történeteivel, hogy nem szívesen válnak meg tőle.

A Herman Ottó - A magyar halászat könyvének reprintje 3300Ft-ért, nevetségesen olcsó, figyelembe véve a mai árakat - kb. 5 doboz jobb cigi ára.

Üdv: Sándor

Helló ! Olvastam az írásod,

Helló !

Olvastam az írásod, és egy kérdésem lenne feléd?
Nekem van 1991-es reprint kiadású Herman Ottó
A Magyar Halászat Könyve című könyvem. Persze nem akarok tőle megválni, csak érdekelne ,hogy mennyi lehet az értéke?
Remélem tudsz válaszolni a kérdésemre köszi...

Amiről én tudok, 8.000 Ft.

Amiről én tudok, 8.000 Ft. Ennyiért jutott hozzá a barátom az egyik antikváriumban. Természetesen a kereslet-kínálat dönt el mindent, de ezt az árat reálisnak gondolom, ha jól emlékszem 2000 példányban adták ki.

Kedves

Kedves Marosmente,
érdeklodessel olvasom, hogy sikerult megszereznie a "A magyar halászat eredete" c. konyvet. Csak annyit szeretnék kérdezni, ki látta el képekkel.
Koszi.

Azt még hozzá lehet tenni a

Azt még hozzá lehet tenni a jankó-Herman vitához,hogy,állítólag,Jankó János ebbe is halt bele(infarktus).Szerencsére nekem egy igen jó cserével sikerült megválnom a Jankótól,a Sporthorgászat újság összes,bekötött számát kaptam érte.Nekem ez többet ér.
A kedvenc könyvről pedig annyit,számomra a Horgászat 1955-ös kiadása a Horgászkönyv.Jó a másik kettő is(1951-es és 1954-es),de ez a "mindentvivő".Sem előtte,sem azóta nem jelent meg jobb szakkönyv,ami annyira összefoglalná a módszereket,vizeket,vízparti mindenféléket mint ez.Ráadásul,ötvenes évek ide,ötvenes évek oda,egyátalán nem kommunista nyersességű,még igazi,békebeli hangulatú könyv.

Kedves Dunász! Csak most

Kedves Dunász!
Csak most olvastam a hozzászólást, és meg szeretném kérdezni, hogy a Sporthorgászat (1925-1933) vagy a Sporthorgász (1936-1944) folyóiratot kaptad érte? Más sporthorgász fel sem merül bennem.
Üdv: Marosmente.

Bölcs döntés volt....

Bölcs döntés volt.... amennyiben a Sporthorgászatra cserélted a Jankó könyvet, ugyanis az egyik legritkább és szinte beszerezhetetlen folyóirat. Természetesen a Sporthorgász folyóirat is nagyon ritka egyben.

Sokféle horgászkiadványt

Sokféle horgászkiadványt lehet manapság olvasni. Ha valaki ihazán jó, humoros történetekkel szeretné kihúzni a néha igen hosszúnak tűnő téli estéket, akkor csak ajánlani tudom a Horgászkalauz című töb éven keresztül kiadott sorozatot, amiben nagyon sok horgásztörténetet olvashat a már bizsergő kezű spori :) Édesapám és én sokat nevettünk az ezekben szereplő írásokon, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Sziasztok! Lenne nekem egy

Sziasztok!
Lenne nekem egy nagyon fontos kérésem.
Nagyon fontos lenne nekem megszerezni Bokor Károlytól a Vízek Hátán című könyvet. Ha valaki esetleg tudna nekem ebben segíteni én azt nagyon megköszönném/meghálálnám!!!! Kerestem már mindenhol de nem találom sehol.
Köszönöm a segítséget. Ha esetleg valaki tudna segíteni akkor írjon email címemre: benedeka@citromail.hu vagy fel is hívhat: 0630-972-81-18.

google-ba beírod, kapásból

google-ba beírod, kapásból kidob egy eladót 900-ft-ért.

Sajnos, már nem rendelhető

Sajnos, már nem rendelhető sem az Alexandra.hu-nál sem a Polc.hu - nál.

Tisztelt Levéltáros! Sajnos a

Tisztelt Levéltáros!
Sajnos a sorok közt megbúvő bejegyzését (kérdését) csak ma vettem észre. Remélem látogatja még az oldalt, akkor talán eljut Önhöz a válaszom. Jankó János - A magyar halászat eredete (1901) című könyvében saját illusztrációi szerepelnek, de nagyon sok ábrát átvett az általa felhasznált, főként orosz szakirodalomból. Érdekes, hogy Herman Ottó - A magyar halászat könyve (1887) című műben is nagyon sok ábrát Jankó János készített.

Sziasztok! Nincsen valaki,

Sziasztok!

Nincsen valaki, aki tudna abban segíteni, hogy Bokor Károly Halakkal álmodom könyvét hol lehet megvásárolni? Esetleg nincsen olyan aki eladná ?

Előre is köszönöm a válaszokat

Itt

Itt nézted:
birkabarka.hu/cms_webaruhaz/termek/2889

Azta mindenit !!! Nagyon

Azta mindenit !!! Nagyon szépen köszönöm !!

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil