Kecsegét, hogyan?Kíváncsi vagyok, hogy hogy horgásztok Kecsegére? MILYEN SZERELÉSSEL ÉS CSALIVAL? Hol jobb horgászni erre a halra?A gyönyörű kecsegék...

A gyönyörű kecsegék... Hajjaj... Amikor még vagy 10-15 évvel ezelőtt bőségesen voltak foghatóak... De szép is volt! A százhalombattai Nagy-Dunára rendszeresen jártunk kecsegézni-márnázni, a melegvizű Benta-patak torkolata alá. A battai TEHAG-ból szöktek a Nagy-Dunai áradások alkalmával az ivadékok a patak segítségével a Dunába, valamint némi szándékos telepítés is volt abban az időben. A Dunában jó életfeltételeket találtak, a meleg víznek köszönhetően még télen is szép számmal akasztottuk őket. Aztán beütött a szerencsétlenség, amikor a tétényi Chinoin valamikor, talán 2000(?) környékén kiirtotta a battai Dunát, valamint manapság már a meleg vizet is másfelé vezetik... Tehát kecsegét kb. 10 éve fogtam utóljára. De manapság is örömmel megpróbálnám, ha valaki tudna ajánlani egy jó kecsegés TERMÉSZETES vizet...

hello. mndenkép a tiszát

hello.
mndenkép a tiszát probáld meg méjebb vizekben sokat lehet fogni
énis le megyek 1orára 2db kecsege persze iszap gilisztával

Szia! Nemtudom ismered e a

Szia!
Nemtudom ismered e a Lupa-szigetet mert ott vannak kecsegék. Nemrégiben, nyáron kajakoztam a dunán es találtam egy jó 125cm-es kecsegét. Nekem meg nem volt alkalmam ott horgaszni de már várom hogy kimehessek.

Rémesen megfogyatkoztak,

Rémesen megfogyatkoztak, hiába a speckó szerelés. Szerintem csak fenekező jöhet számításba, girnyó csali + jó adag szerencse.( Ha van csónak, esélyeink megnőnek, mert a mederben is tudunk horgászni.)

Tudom, hogy tilalom van, de

Tudom, hogy tilalom van, de ismételten feltenném a kérdést! Kecsegét, hogyan?

Csá, nem tom sikerre jártál e

Csá, nem tom sikerre jártál e a kecsege horgászatában de pár tippet tudok adni amik beválnak...

keresd a meder vonalat és azon belül gödröket, de általában ott bújnak meg ahol a víz folyása fel van gyorsulva, szóval mélyvíz sebes folyással gödörre. Csalinak tudom ajánlani a vékony gilisztát, de felveszi a lótetűt is. A kérészt azért nem ajánlom mert nem szabad meg felesleges mert a keszeg félék leverik arra megy minden ( persze ez a Tiszán ) sok sikert a hegyes orrúra...
jah és még annyit hogy eléggé kiülős halfajta..

Szia! Mikor lehet rájuk

Szia!

Mikor lehet rájuk számítani?

hali kecsegét én ugy fogtam

hali
kecsegét én ugy fogtam már pár alkalommal hogy vékonyszálú giliszta trágya giliszta 3-4 szálat tüztem a horogra vagy kölök lótetű ami kb akkora mint a kérészlárva olyan 1-2.5 cm esek ezeknek a fejét pöcköld le és ugy akaszd neki meg a horgot (önakadós vagy vékony hosszúszáru horog 10-4 esig de én szerintem 6 tól
szerelék damilként 16-30 as partról kifigyelsz a meder környékén gödröt vagy gödröket és aszt kell megdobálni akkora ólómmal hogy az megűlljon a gödörbe repedésbe) 10-15 percenként dobj újat mert szerintem felesleges tovább áztatni a csalit.

Veszel a halásztól ott árulja

Veszel a halásztól ott árulja a krimóban sörért !

Ott veszed Te is??

Ott veszed Te is??

Nagyon örülnék neki, ha

Nagyon örülnék neki, ha esetleg a témánál maradnánk. Köszönöm!

OK ! Vettem az adást,de

OK !
Vettem az adást,de kecsegét már évek óta nem láttam a Tiszán!
Sajnálom,hogy beleszóltam a témába!

Még régebben az Óbudai-Duna

Még régebben az Óbudai-Duna ágban fogtam egy párat, mederben bent, húzós vízen. A csali harmatgiliszta volt , a szerelés: 100 gr ólom, 30- as zsinór, 2- es horog. Sajnos idő és vízállásfüggő, de ritkán ezen a szakaszon is lehet kecsegét fogni. Főleg az esti órákban volt kapás, érdekes hogy több halnak is a farkába volt akadva a horog. Állítólag felüti a farkával a csalit, mielőtt bekapná ? A kapás általában apró ütésekből áll.

Találtam egy érdekes írást is a témában :

A Rába folyó csörötneki műcsatornáján 10 kg-os kecsegét fogtak
Megdőlt a 2002-ben fogott 7,85 kg-os országos kecsege rekord. A szerencsés horgász Tóth László. A rekord méretű hal este hét órakor szerény kapással - három kicsiny rántással- jelezte érkezését, majd húsz percig fárasztották. Az óriásinak számító kecsege trágyagiliszta csalira kapott. A több tanú előtt elvégzett mérés alapján a Rábából kifogott kecsege 110 cm hosszú és pontosan 10 kg súlyú volt, mely új abszolút országos rekordnak számít.

És a kép a halról, ami szerintem nem is kecsege....

Rekord kecsege

szép fotó:(

szép fotó:(

nem akarom elszomorítani a

nem akarom elszomorítani a sporttársat de ez nem kecsege!!!
vágótok vagy vicsege

Nem vagyok ichtiológus, de

Nem vagyok ichtiológus, de nem kellene ennek a kecsegének hosszabb orrának lennie ?

Ez egy sziberiai tok. Voltak

Ez egy sziberiai tok. Voltak kihelyezve a Dunába pár éve. Én is fogtam pergetve két éve egy 4.80kg-os példányt, viszont tavaly sikerült elcsípnem egy 5,20kg-os kecsegét harmatgilisztára nem messze Esztergomtól. Az tömzsibb, hoszabb az orra, elvékonyuló és enyhén felfelé hajlik. Sikerült találnom egy majd 7 méter mély gödröt amit meg tudok horgászni a partról. Már több kecsgét is sikerült itt fognom.

Uraim, csak most vettem

Uraim, csak most vettem észre, hogy egy új halfajjal bővült a rekordlista, nézzük csak meg a Magyar abszolút rekord lista utolsó sorát. >>>> Rábai tok ? 10kg, 2006-ból. Tehát nem kecsege !

sziasztok!van a közelünkben

sziasztok!van a közelünkben egy tó ahol már fogtak egy-egy kecsegét!tóba mivel, és hogyan lehet fogni kecsegét?előre is köszi!

Vagy tokot fogtál, vagy

Vagy tokot fogtál, vagy folyóról hozták a kecsegét hal telepítéskor.

Ez egy vágótok. ( Acipenser

Ez egy vágótok.

( Acipenser güldenstaedti )

siza! Folyovíz+,gödör= akadó

siza! Folyovíz+,gödör= akadó ezért javaolnék egy szereléket főleg a dunán 30-35 zsinór,alsó ólom legalább75 gramm az ólom fölé 20cm-rel forgókapocs.erre a 20cm-es szakaszra 18-20 as damilt köss fel hogy akadáskor ne a halat hagyd el hanem az ólmot. előkének köss egy közepes süllőző horgot aminek a szára is szakálas a hossza 80cm,akaszd a kapcsra és alulról felfelé húzz rá egy szelepgumit hogy az előke felfele áljon kb 2cm(persze mielőtt felkötnéd az olmot). csalinak húz a horog szárára egy hungarocel golyót vagy kagylós pufit és az öblét tömd meg csontival.sodortasd az áramlással a gödörbe és tíz perc után dobj újra ha nincs kapásod.gyakran akkor kapja el amikor sodródik a fenéken.ha rám halgatsz akkor mindig a boton tartod a kezedet tüzelésre készen mert ha megakad akkor elszabadul a pokol.olyan botot válassz aminek mem túl kemény a spice mivel ez lessz a kapásjelződ de azért bírja a terhelést amit egy7-8 kg-os kecsege vagy márna produkál mert ezek erősek a vízben de bitangul. ne keseredj el ha nem fogsz halat az első pár alkalommal mert azt gyakran próbálgatni kell,és egyszer cask beletrafálsz. nem kell 1-2 óránál többet próbálkozni mert ha ott vannak akkor egyből észre fogod venni ha meg semi akor nincsenek.oktober-november tályékán amikor már hül a víz akkor érdemes 17-21 óráig próbálkozni a dunán a budai oldalon a szabadság és a petőfi híd között mert lélen itt gyülnek össze a gödrökben.amire számíthatsz márna,kecsege,hatalmas jász vagy dévér karika magyarbucó németbucó.harcsa,menyhal nagy nyurgaponyty .téli időszakban vékony keszegfilé is eredményes szokott lenni de erre gyakran rámennek a nagy süllők(6-9 kg) ha tudtam valamennyit segíteni hogy kedvet kapj a dologhoz akkoor sok kellemes órát és nagy kecsegéket kívánok neked spori.!!!!!

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil