Horgászat matchbottal.Hiába súlyozom ki az úszót otthon, mikor a Balatonon partról horgászom, nagyon nehezen tudom beállítani az eresztéket a fenékhez, folyton elsüllyed. Lehet hogy túl kicsi az úszó, nehéz a csali vagy vastag a zsinór? Kérlek segítsetek!Címkék:

Javaslom, először súlyozd túl

Javaslom, először súlyozd túl az úszót. Így pontosan meg tudod állapítani a vízfenék mélységet, majd szépen kezd el felhúzni az eresztéket, addig amíg az úszód bóbitája kilátszik. Ezután vegyél vissza az ólmozásból annyit - amennyit ténylegesen kér az úszó. A Balatonon, pláne ha nagyon hullámzik elég stabil úszóra van szükséged. Mivel a mélység partközelben kicsi, így fix úszót is használhatsz nem csak csúszót. Szerintem 3-6 gr. teherbírású ideális.

Köszönöm a tanácsot,

Köszönöm a tanácsot, kipróbálom.

hogyan lehet, hogy

hogyan lehet, hogy hatvangrammos csuszora szerelt bojliolomal és véghoroggal ejtős kapást produkáljon a hal?

Igaz hogy a Fórum téma a

Igaz hogy a Fórum téma a Matchbotozás volt, de nem baj. Szerintem olyan gyorsan indul meg a hal a part felé, hogy az ólmot igen is meg tudja mozdítani a fenéken. Természetesen ehhez tök sima altalaj szükséges. Iszapos akadós medernél elképzelhetetlen a "behozós kapás". Egyébként a 80 gr. súly már magában önakasztó, még ha csúszóra is szerelt.

Na, ez jó kérdés. Gondolom

Na, ez jó kérdés. Gondolom nem csak elméleti, hanem megtörtént a gyakorlatban. Szerintem is az egyetlen megoldás az lehet, ami Gingernek jutott eszébe. De az is csak akkor lehetséges, ha a kapásjelző bazinehéz. Hiszen ebben az esetben az történik, hogy a 60 grammos ólom elmozdul a part irányába. De ez csak akkor történhet meg, ha ennek az ólomnak a vízben kifejtett ellenállása kisebb mint az az erő, ami a kapásjelző felfelé mozdításához szükséges. Igy nem a kapásjelző megy fel, hanem az ólom jön közelebb, és beejti a jelzőt. De mekkora tömegű lehet az a jelző, aminek nagyobb az ellenállása, mint a 60 grammos ólomnak? Hogy nem csipesz vagy pingponglabda, az biztos...

Esetleg az ólom gurulhat, ha

Esetleg az ólom gurulhat, ha nem áll stabilan, kis mozdítással a hal is megmozdíthatja, például egy dombocska tetejéről legurul, ami a part felé esik ?

Bingó!!! Jó ötlet! Igazad

Bingó!!! Jó ötlet! Igazad lehet, sőt edddig ezt az ötletet tartom a legvalószínűbbnek.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil