Halételek receptjei



Gondoltam jó lenne egy alfórum a halból készült ételeknek.
Az egyik kedvencemmel kezdeném a sort.

Harcsafilé, fokhagymás, citromos bundában.

Szükséges hozzá:
1 kg harcsafilé
25 dkg liszt
40 dkg zsemlemorzsa
4 db tojás
1 db citrom
4 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A harcsafilét jól besózzuk, és az előre összetört fokhagymával bedörzsöljük, majd 1 órát állni hagyjuk. Lisztbe forgatjuk, majd tojásba, amibe belereszeltük a citrom héját és néhány csipet sót tettünk bele, utána zsemlemorzsába mártjuk. Majd, mindkét oldalát pirosra sütjük a harcsának. Tartármártással és krumplipürével kínáljuk. Ne Afrikai harcsa filéből készítsük, hanem Lesőharcsából. Ugyan is, klasszisokkal jobb íze lesz az ételnek.



Hal pákász módra, ez egy

Hal pákász módra, ez egy különleges régi ennivaló. Az elkészítése elég pepecs munka, de megéri.

A fűszereket és az olajat 1 liter vízben felforraljuk. Beletesszük a megtisztított halat. Lassú tűzön tartjuk, hogy éppen csak forrjon, míg a 1,5 liter folyadék fél literre lefő. A halat kivesszük, óvatosan üvegekbe rakjuk. Az olajat még 5 percig forraljuk, hogy a benne lévő víz teljesen elpárologjon. Kihűlés után a halra öntjük. 2-3 napi érlelés után fogyasztható. Hetekig eláll, ha az olaj ellepi. Készíthető takarékosan is, kevés vízzel, fedő alatt. Ha a víz elforr, és a hal gerince, szálkája még nem omlós, a vizet pótolni kell, különben megsül a hal.

Hozzávalók:
1 kg tisztított apró hal,
15 szem bors,
1 kis fej vöröshagyma,
babérlevél,
só,
cukor,
ecet,
esetleg 1-2 paradicsom,
5 dl olaj

Nagyon köszönöm Neked, hogy

Nagyon köszönöm Neked, hogy megosztottad ezt a receptet .

Tepsis csuka Ez a klasszikus

Tepsis csuka
Ez a klasszikus recept kifejezetten az 1 kiló körüli csukákra van kitalálva. Füstölt szalonna csíkokkal, és fokhagymával tűzdeljük meg a beirdalt halat, sózzuk, borsozzuk. Vékonyra szelt füstölt szalonnával béleljünk ki egy alkalmas méretű tepsit, és fektessük bele a csukákat. A közöttük maradt üres helyre karikára vágott krumplit, hagymát és zöldpaprikát rakjunk rétegesen a halak magasságáig, közben sózzuk, borsozzuk. Letakarva süssük, amíg puhulni kezd a hal húsa, majd öntsük le a szaftjának kb. 2/3 részét, és fedő nélkül pirítsuk tovább. A leöntött szaftot keverjük össze tejföllel, és a vége előtt 10-15 perccel öntözzük meg vele egyenletesen a tepsi tartalmát, majd süssük készre.

A groccenin olvastam ezt a

A groccenin olvastam ezt a receptet:

Gombás halpaprikás
60 dkg filézett ponty, egy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, pirospaprika, só, zöldpaprika, paradicsom, 15 dkg szegfűgomba (csibegomba), tejföl, egy halászlékocka, erőspaprika ízlés szerint.

A füstölt szalonnát kockákra vágva kiolvasztjuk és benne a finomra vágott vöröshagymát világossárgára lankasztjuk. Utána beletesszük a szeletekre vágott gombát, majd pirospaprikával megszórjuk és a zöldpaprikát, paradicsomot felvágva hozzáadjuk. Ezután a csíkokra vágott halfiléket beletesszük és kevés halászlével, vagy vízzel felengedjük. Sózzuk, majd tetszés szerint tejföl hozzáadásával készre főzzük.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......