Duna PestenSziasztok!

Tud valaki valami infót, hogy a Duna melyik szakaszán eszik most a hal, hova érdemes menni?

Előre is kösziAz áradás levonultával az

Az áradás levonultával az öblökből kiszaladt a hal az élő Dunára.
Az élő Dunán meg még hideg a víz, szóval szerintem még nem megy sehol.

Büdösbe ne menjetek pecázni,

Büdösbe ne menjetek pecázni, mert a napokban levillanyozták a rabsicok sajnos. Ez tuti, mert többen látták !

Nagyon nehezen akar indulni a

Nagyon nehezen akar indulni a szezon. A múlthéten fogtunk már néhány Jászt és Dévért. A héten már egyre több kapásunk volt és végre sikerült fognom egy olyan 2,5 kg-os Márnát is. Tegnap egy másik helyet próbáltunk. Kevés kapás, az eredmény 1db menyhal és 1db Bucó. A Duna már a 10°C-ot súrolja, de még csak most kezd el ébredezni. Tavaly ilyenkor már nagyon ettek a halak. Nem értem, hogy mi változott?

(Nagyon remélem, hogy nem a vörösiszap utóhatása ez!)

Szia gzozi! Remélem tényleg

Szia gzozi!
Remélem tényleg csak lassan ébredeznek a halak , és nem a rémálmaim jönnek be amikor is rabsicok, villanyászok ,halászok, és társaik tizedelik vagy % -olják az álományt annyira hogy már mi pecások is igencsak megérezzük "vajon miért nem jön a hal" .
Mindenesetre a héten nem ártana egy " teszt" valahol a Dunán gondolom innen feljebb.
Csütörtökig beleférne valamelyik du.-án,sajnos a hétvégén nem érek rá, mert pénteken mennem kell a birtokra halradart " kiismerni", stb.
Mindenesetre ha ne találkoznánk: görbűljön minnél jobban.
Üdv.: Laci

A Jászok már foghatók,

A Jászok már foghatók, úsztatva és feederen is a Dunán. Elsősorban szennyvíz kifolyók és patak torkolatok környéke a jobb. Harmatra a nagyja, csontival a kisebbek jönnek.

-Márc 30 Népsziget feeder-rel

-Márc 30 Népsziget feeder-rel du. 4 órától 1/9-ig semmi, csali :giliszta - csonti.
-Márc 31 "kisbüdös" Match-bottal szintén du .-án , főleg csonti meg apró gilinyó : pár db. karika nagyon kicsik! Viszont nagyon rabolt a csuka. Ja meg kihúzásnál vagy két alkalommal kisbalin vágott a csontis cuccra.
-Ápr.-1 "túloldalt" aranyosi patak befolyó alatt a keszon előtt szintén du.-án Match -el úsztatva, csontival kis jaszkók de szenvedve kb 15 - 20 percenként 1-1. Megjegyzem alattam a kőruganyról meg még lejjebb pár méterrel Feederrel bróbálkoztak a sporik eredménytelenül kb. 6 feederen kapás sem volt.
Egyet értek a "gzozi"-val lassan ébredeznek a Dunában a halak.

Szia Goenye, na én se valami

Szia Goenye, na én se valami "hal Kánaánra" gondoltam, csak hogy már legalább van egy két halacska ami nem csak úszkál, hanem eszik is. :)

Nagyon egyszerre fogalmaztunk

Nagyon egyszerre fogalmaztunk az előzőekben! Amúgy szia Sanyikám ! Annak ellenére hogy nem hoztatok meleget a Józsival, meg a Benedekkel azért már csak pezseg a vérünk, és kisérletezünk vajon hol, mi, a helyzet . Sajnálom , hogy a múlthéten a gzozi invitálására nem mentem vele , valahogy még nem volt hangulatom.
Na meg szeretek így tavasz elején amolyan magányosan kisérletezni. De a lényeg én is úgy gondolom: ha el kezd pezsdülni a víz be KELL, hogy induljon a hal.
Remélem egyre több szebb eredményekről kapunk beszámolókat a sporiktól.

Katasztrófa ez a kis

Katasztrófa ez a kis víz....
Még az öreg DUNAI horgászok is ritkán láttak ilyen kis vizet, sőt az időjárás előjelzések szerint a helyzet még romolhat, mivel nagyon csapadékszegény évünk lesz, kemény melegekkel társulva.
Sajnos partközelbe nehezen fogható a hal.

Sziasztok! Aki járt már

Sziasztok!
Aki járt már Rácalmáson horgászni, az legyen szíves töltse ki ezt a kérdőívet! A szakdolgozatomhoz kell, nagyon fontos lenne!
https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDVyVTIyaHVqVExRYkJRZWhncm5lMWc6MQ
Köszönöm szépen

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil