Duna észak-pesti szakaszaAz Árpád hídtól Bp. határáig a Duna pesti oldalán. Mit? Mikor? Mivel? Hogyan?Címkék:

Június közepén voltam lent a

Június közepén voltam lent a dunán, Pest határában az egyik horgászcimborámmal. Az értékelhető eredmény: 1db 2,1 kg-os Márna és 1db 2,2 kg-os Dévér. Képeket is tettem fel.

Gratulálok, szép napod

Gratulálok, szép napod lehetett! Úsztatva fogtad őket, vagy fenekezve? Sajnos én az Észak-Pesti Dunán nem vagyok ismeretes, jómagam pont ellenkezőleg, a Dél-Budai részen horgászom leginkább, mert az van közel a lakásomhoz. Pedig már régóta kacérkodok a Budapest feletti Duna-szakasszal, mert jóval tisztább a víz mint nálunk délen, mivel nem játszik be a fővárosi kommunális szennyvízterhelés.

Szia! Bocsánat! Lemaradt,

Szia!

Bocsánat! Lemaradt, hogy mind a ketten úsztattunk, csontival.
Szép napos, izzasztó meleg volt. A kapások estefelé jöttek. A cimborám fogott még egy kb 30 cm-es Márnát is és egy pedig megindúlt a sodrásnak. Ez persze szakított. Másnap ugyanott 1db Márnát sikerült fognom, az 41 cm-es volt.(Akkor kezdett a Duna áradni.)
Úgy vélem, hogy az etetés a lelke mindennek.
Az etetőanyag forrázott kukoricadara (táp-terményes), kenyérmorzsa, 1-2dl csonti, gilisztaaroma és parmezán. Összesen 1-1,5 kg etetőanyagot dobáltunk be. Egy konzerv kukoricát még elviselt volna az etetőanyag és akkor mégtöbb Dévér jött volna. Érdekes számomra, hogy ezen a pályán a kukorica elég fogós. A halak a parttól kb 4-5 méterre, 1,5m-es vízben jöttek.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil