Drop Shot-tal hogyan?Sziasztok!

Bizonyára sokan hallottatok már a Drop Shot-os horgászatról. Kíváncsian várom azon horgászok hozzászólásait, akik eredményesen használják ezt a módszert. A kérdésem, hogyan állítjátok össze a felszerelést, milyen csalik váltak be legjobban és hogyan vezetitek a csalit.Címkék:

Zoli, ma beszéltem egy

Zoli, ma beszéltem egy sráccal a Dunán, Ő már évek óta süllőzik eredményesen ezzel a módszerrel. Az ő cucca: 3 méteres könnyű, de gerinces bot, 12-es speciális kevert mono-fonott zsinór és a csalija valami nagyon vékony fekete hátú szilikon hal (neki csak ez jött be) és nem a drága drop shot ólmot használja, hanem pálca ólmot, mivel a dunai kövezéseken sűrűn akad. Így viszont a fix ólom miatt állítgatnia kell az ólom-hal magasságot. A klipszes ólom irreálisan drága szerinte is.

És itt van 3 videó a témával kapcsolatban:

A szerelés:

A víz alatt:

Akcióban:

Sziasztok. Ahogy nézem ez

Sziasztok.
Ahogy nézem ez hasonlít a kishallal való mártogatásra és a balinólmozásra. Nem rossz ötlet de szerintem ehhez egy médiumfeeder bot is megfelelő. Hasonló méretű gumihallal és ólmos horoggal pergetve fogtam süllőt a Dunán.

T Sanyi ! Sokatmondóak a

T Sanyi !
Sokatmondóak a filmek , de tényleg aki még nem foglalkozott ezzel a fajta Dropshot-os módszerrel valóban azt hiszi valami nagy őrdöngősség ez a fajta horgászat. Pedig egyszerűen a mártogatás, és a cincálás egy modernebb műcsalis változatáról van szó. Aztán hogy ma már minden halra külön botot kelljen használni tisztán üzletpolitikának látom, de ez csak az én saját véleményem.
A " lényeg" - et abban látom, hogy úgy az első, v.mint a második filmben is "seték", magyarúl balkezesek pecáznak.
Lehet, hogy ez a titok nyitja!!!!???????????

Heló Valaki szerint ezt a

Heló
Valaki szerint ezt a drop shot módszert lehet sima fenekező ólommal csinálni?

Szia Gyula! Szerintem egy

Szia Gyula!

Szerintem egy finomabb fenekezőbot simán elég hozzá de egy közepes feeder bot tökéletes, én próbálkoztam vele.
Egy 390-es feeder bottal a spiccet levágtam (a színes részt) mert sokszor rátekeredett a damil. Mivel a Dunán horgászom pálcaólmot használok inkább.
Egy durva fenekező azért nem jó mert nem érezni a kapást.

Gábor

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil