Békés / ragadozó hal?Sziasztok!
Néhány védett hallal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. A felsorolt halfajok között van ragadozó, vagy kivétel nélkül mindegyik békés?

- magyar bucó
- német bucó
- folyami géb
- selymes durbincs
- kövicsíkCímkék:

Szia! -Magyar bucó: (Zingel

Szia!

-Magyar bucó: (Zingel zingel), a sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályának a sügéralakúak (Perciformes) rendjéhez, ezen belül a sügérfélék (Percidae) családjához és a Zingel nemhez tartozó védett faj.Táplálékát a görgetett hordalékból szedegeti össze és étrendjét az apróbb fenéklakó szervezetek, puhatestűek, férgek, lárvák esetleg szerves törmelék, halikra és halivadék jelenti. Ragadozó.

-Német bucó: (Zingel streber) a sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályának a sügéralakúak (Perciformes) rendjéhez, ezen belül a sügérfélék (Percidae) családjához tartozó védett faj. Tápláléka apró talajállatok, halikra, ivadék, de a víz által görgetett hordalékból is kiszedegeti az elfogyasztható szerves törmeléket. Ragadozó.

- Folyami géb: (Neogobius fluviatilis) a sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályának a sügéralakúak (Perciformes) rendjéhez, ezen belül a gébfélék (Gobiidae) családjához és a Benthophilinae alcsaládjához tartozó faj.Tápláléka főként apró rákok és kishalak. Ragadozó.

- Selymes durbincs: (Gymnocephalus schraetser) a sugarasúszójú halak (Actinopterygii) osztályának a sügéralakúak (Perciformes) rendjéhez, ezen belül a sügérfélék (Percidae) családjához tartozó védett faj. Tápláléka bentonikus szervezetek apróbb fenéklakó állatok, férgek, apró rákok, rovarlárvák, halivadék és a víz által sodort szerves törmelék. Ragadozó.

- Kövi csík: (Barbatula barbatula) a pontyalakúak rendjébe és a csíkfélék (Cobitidae) családjába tartozó, a ritkasága miatt védett halfaj. Vegyes táplálékon él, egyaránt fogyaszt apró fenéklakó állatokat víziférgeket, rovarokat, azok lárváit, halikrát, különböző növényi részeket és szerves törmeléket. Mindenevő.

Remélem segítettem!

Szia! Köszönöm szépen a

Szia!

Köszönöm szépen a segítséget!

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil