Balint, hogyan ?Kiváncsian várom tapasztalataitokat a balin horgászatával kapcsolatban.
Melyen módszereket tartjátok a leghatékonyabnak. Pergetés, legyezés, élőhalas, - esetleg valami különleges fogási mód ?Szia! Mint ahogyan azt az

Szia!
Mint ahogyan azt az Amúrozásnál is említettem, a kenyérrel felszínen módszer elég fogósnak tűnik.(Zsinór végén 1db viszonylag nagy és hegyes horog.)Itt fontos, hogy napos idő lenyen. A lényeg, ha lehet magas partról horgásszunk, így láthatóvá válik az áhított hal. A kacsák itt is sok bosszúságot okoznak, de ezzel együtt kell élni! Sőt a tapasztalatom az, hogy az etetésre szánt kenyérdarabkákra megjelenő kacsák táplálkozása oda vonzza a halakat. Többször megfigyeltem, hogy versengés folyik a kacsák és a balinok közt a kenyérért. Éppen ezért, Úgy próbálom a csalit bevetni, hogy az egy kacsa mellé érkezzen. A madár általában megriad, a balin rávág. megemlíteném, hogy a balinólmos-legyes kombináció is sikeresnek bizonyúlt. Ennél a módszernél is jó, ha süt a nap, és látjuk a rablásokat.

Rendben, de folyóvízen ez a

Rendben, de folyóvízen ez a kenyeres módszer, nem alkalmatható. Itt csak pergetés jöhet szóba : körforgó,támolygó,twiszter,wobbler, stb...

Maximálisan egyetértek veled.

Maximálisan egyetértek veled. Csak egy kis apróság. A legyezést nem említetted meg, pedig folyóvízen ez a módszer is hatásos lehet. Persze, annak aki tud így horgászni. Én próbáltam, fogtam is ,de nagyon nehéz műfaly. Hozzáértőktől érdemes tanúlni, (ez sajnos nem én vagyok) mert nagyon sokat tudnak segíteni.

Aki meg tud tanulni tizenöt

Aki meg tud tanulni tizenöt métert dobni,illetve fel tud korán kelni,az rengeteg balint foghat léggyel."A" osztályos peca,el nem cserélném egy hiper-szuper pisztrángozásra sem!

Lehet ,hogy a műlegyezés

Lehet ,hogy a műlegyezés nehéz de a pergetés is vészes tud lenni
csak a sok gyakorlás tud segíteni rajtunk persze ahogy mondtad a műfalyban jártasabbakkal eltöltött horgaszátok is jól jöhetnek.

Szerintem a legalkalmasabb

Szerintem a legalkalmasabb módszer meglehetősen az adott helyre jellemző. Elképzelhető hogy egészen más a nyerő módszer a Körösön, mint mondjuk a Dunán. Én elsősorban a Nagy-Dunai viszonylatban vagyok valamennyire jártas. Itt véleményem szerint májusban, a tilalom feloldása után elsősorban a wobblerezés a nyerő felszín közeli műcsalikkal, majd később, ahogy haladunk bele a nyárba és okosodnak ki a balinok, jöhet az élőhalas úsztatás, míg ősz felé haladva már mindent bevetek, de ilyenkor már van hogy a klasszikus ólmos-legyes cucc a legfogósabb.

sziasztok en azt mondom hogy

sziasztok
en azt mondom hogy ott lehet balint fogni ahol kozepes a viz es tizsta , de ezt kenyerrel lehet megfogni a nagy-kukullon

Én szerintem a balintot kis

Én szerintem a balintot kis hegyes horogal és kisméretű kenyér kockával és kis úszóval lehet a lehjoban megfogni!

T. Gzozi! -kám

T. Gzozi! -kám .
Elfelejtitek? a pergetős horgászatot? Emlékszel 1-2 éve mutattad a Sweepfire 2-7 gr. -os botodat. Ezt drop shotozni vettük annak idején, de bevallom én pergetek is vele , igaz ul. de nyáron pont a könnyű csalik ( műcsalik) mennek : 3-5 cm.-es gumi, 4-5-gr.-os vobbler. Ha akad a hal dolgozol vele nem is kicsit. (az elmúlt évben volt szerencsém). Mivel tényleg több volt a rizikós, balin-süllő beszereztem egy Ron Thompson Steelhead Pro 8' 7-28 gr. Partról is viszi a könnyű csalit (40-es orsó , Nanofil zsinór 10-es) .kicsit erősebben tudtam irányítani a halat ,de ez nálam fontos volt a nád miatt.
Valamint még egy megjegyzés " Szilva"- nak igaza van egészen más a Dunán vagy a Körösön ill. egyéb vízen horgászni vagyis megismerni a halak szokásait.
Üdv. goenye
T. Sanyi ha a botok megnevezése reklám jogszabályokba ütköznének , kérlek töröld ki:!

szerintem a vízi-golyó is jó

szerintem a vízi-golyó is jó csak átlátszó előkével ami nem látszik

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......