keszeg

 

Egy csodálatos hajnal a Dunán

Egy csodálatos hajnal a Dunán

Kedden, munka után hazafelé a dugóban várakozva, arra gondoltam, hogy megcsörgetem Mátét, miket fogott az elmúlt pár napban a Dunán. A tőle már megszokott precíz beszámolót meghallgatva, irigykedve „csorogtam” tovább az úton, mikor is a cimbora egy hajnali kenyérzsákos pecára invitált, hogy menjek vele. Rögtön igent mondtam, bár tudtam, nem lesz egy sétagalopp a napom, ha 3.40-kor kéne kelni és 8.40-re már a munkahelyen szeretnék lenni, majd fáradságot nem ismerve ötig dolgozni.

További képek

A dévérkeszeg fejen áll ?

A dévérkeszeg fejen áll ?

Azt olvastam valahol, hogy a dévérek táplálkozás közben fejen állnak. Tehát a ponttyal ellentétben nem a melluszonyukkal kavarják fel a medret, hogy a fenék fölött lebegő masszából kiválaszthassák maguknak, ami fogyasztható....

Keszegezés vadvizeken

Keszegezés vadvizeken

Ha egyszer rendesen utánanéznénk, merre fogják hazánkban a legtöbb vadvízi halat, nagyon meglepődnénk. Nem a Dunában vagy a Tiszában, hanem az országot keresztül kasul behálózó patakokban, árkokban és a sokszor lesajnált csatornákban. Igaz, azokban nemigen jönnek rekordlistás harcsák, pontyok, süllők, nekik nagyobb élettérre van szükségük. Ám aki keszegezni, kárászozni vagy, mondjuk, törpeharcsázni akar, annak érdemes az ilyen helyeket választania.

Horgász "barátság"

A vízpart kihalt, egyedül Ugatós Jenő szundikál a bevetett horgász készség mellett, a rozzant horgász székén. Feje mellére csuklik, néha-néha halk röfögés szerű horkantással felriad, körül néz, hogy nem-e látta valaki az "éber" tekintetét. Felriadásának oka, hogy fél álmában megjelent a "zassszony", aki most már tényleg kikelve magából vonta kérdőre" a rohadt életbe....napokat itt döglesz, a kertet meg a vakondok ássák fel?" Hát nem csoda, hogy Jenő már többet nem merte lecsukni a szemét, inkább üveges szemmel maga elé meredt és hálát adott az Istennek, hogy mind ezt most csak álmodta.Címkék:

Tartalom átvétel
Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil