emlékMuraparti napló - Vígh József

Muraparti napló - Vígh József

Augusztus 3.
Éppen szembevág a napfény. A kavargó, gyors iramú víz fölött alig látom a horgászbotok végét. Jobbfelől, vagy ötszáz méterre, sebes zúgó morajlik, fehér tajték csillog a barna kavicsok fölött. Máskülönben csend van, sehol egy ember. .

Szivárvány - Berta László

Szivárvány - Berta László

Néha agyad képernyőjén leperegnek régi történetek - idegrendszered húrjai megfeszülnek elfelejtett izgalmak újra átélt emlékeitől - szemedbe csillan elhervadt virágok szirmán a hajnali harmat - orrodat csiklandozza elporladt szénaboglyák illata, mintha most kaszáltak volna - csizmád alatt halkan ropog a hó, ami vízzé olvadva elpárolgott és köddé vált egykoron - karodban érzed a horgászbot és zsinór közvetítette eleven mozgást és erőt, mely ugyan elcsendesedett már, de nem szűnt meg, mert örökkévaló.

Az én helyemben

Az én helyemben

Füvet nyírni járunk. Havonta egy meccs, ledúrjuk a pályát Miklóssal. Miklós beül mellém a terepjáróba, elmeséli, ki kinek a kicsodája Szarvason. Tudod, Csabi, a Janurik Pali öccse volt az, aki ott dolgozott a Szirénben. Tudom, hogyne tudnám. Mindent tudok Janurik Pali öccséről, de már pont elfelejteném, mire Miklós emlékeztet. Ezért is jó kettesben kimenni a Nyúlzugba. Enyém a part. A tíz éve kiirtott akácok surjánjai már meredeznek. Metszőolló, fűrész. Nekiesem a „dzsumbelnek", ahogy Miklós mondja. Ő addig a régi ház körül tologatja a fűnyírót, ahol virágzik minden. Főleg a gyomok.

Emlékeim a "80-as évek Köröséről

Emlékeim a "80-as évek Köröséről

Ezeket a képeket főleg " Sanyibá" nak szeretném küldeni emlékeztetőül milyen halakra gondoltam egy-két hozzászólásomban, és hogy akkor még miket adott a "folyó"
Bocs a minőségért, de régi fotókról lettek szkennelve.

További képekCímkék:

Tartalom átvétel
Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil