Üzleti tipusú horgászat Erdélyben - avagy, ha nagyon kell a hal.Érdekes "horgásztatási" módszer van meghonosodóban Erdély keleti területein - például Hargita és Kovászna megyében találkozhatunk vele.

Tehát adott egy 15 x 15 méteres tavacska, amire a friss víz utánpótlás érdekében rávezették a patakot. A tóban lévő halak összetétele Pisztráng és Szajbling.

Na most kérem, megérkezik a "sporthorgász" belógatja az úszóját, vagy úszó nélküli felcsalizott horgát és vár a kapásra. Túl sokáig nem kell várjon, mert a kapás 5-10 másodpercen belül érkezik, mivel hemzseg az éhező hal a vízben. Halat visszadobni nem szabad, így a horgászat hamar véget ér.

A horgászok mellett egy-egy vödör van, amibe a kifogott halat dobálják, hagy kínlódjanak. Ahogy összejött az elvinni kívánt kvóta a horgász a pénztárhoz fárad és 20 lej/kiló áron kifizeti a halat. Az egész horgászat nem tart tovább 10 percnél, 3 kiló hal esetében.
Napijegyet nem kell váltani.

Egyébként érdekes módon többen is hódoltak ennek a mészárlásnak. Sajnos a horgászat "üzleti típusú megközelítése" ide is begyűrűzött. (Nem akartam lefotózni ezt a fajta horgászatot, de szerintem el tudjátok képzelni.)

A bejegyzéshez mellékelt kép azt mutatja, hogy ilyen szép is lehet a horgászat Erdélyben.

Még az is megtörténhet, hogy jövőre az Auchan áruház halas pultjánál, pontyokra horgászhatunk az akváriumban.

Profitra fel!

Üzleti tipusú horgászat Erdélyben - avagy, ha nagyon kell a hal.


Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil