Új haltartó helyek a DunánA jó fogást sokban befolyásolja a helyválasztás, mely lehet direkt és véletlen is. Ha tudjuk, merre vannak gödrök, medertörések esetleg az uszonyos barátaink számára kedvező haltartó helyek, akkor sokkal eredményesebben tölthetjük el az időt a vízparton. Ezen információkat jobbik esetben megosztják velünk rutinosabb horgász társaink, de természetesen vannak olyanok is, akik még vallatáskor se mondanák el a tutit. Jelen estben szerencsések vagyunk, mert szinte az összes médiában erről van szó, csak olvasnunk kell a sorok között és raktároznunk a számunkra fontosabb információt.

A Margit híd felújítása közben már 580 tonna roncsot emeltek ki a Dunából és még nincs vége, mert nyár végéig tervezték a munkálatok befejezését. Természetesen ezen információk szerintem akkor lehetnek nekünk oly érdekesek, ha a vízállás alacsonyabb és meghorgászhatóak ezek a gödrök is.

"Budapest, 2011. július 21., csütörtök (MTI) - A tervek szerint a nyár végére fejezik be a roncsmentesítést a Duna Margit híd környéki szakaszán - tájékoztatta a híd felújítását végző Mh 2009 konzorcium szóvivője csütörtökön az MTI-t. Puskár Anett elmondta: eddig csaknem 580 tonna roncsot emeltek ki a területről.
A fémroncsokat ideiglenesen a konzorcium egyik telephelyén tárolják. További elhelyezésükről a főváros gondoskodik. Az MTI információi szerint az 1944-ben felrobbantott híd maradványainak egy része múzeumokba kerülhet.
A híd második világháborút követő újjáépítése, illetve a 70-es években történt felújítása során csak részleges roncsmentesítést végeztek a szakemberek. A Margit híd csaknem két évvel ezelőtt kezdődött teljes felújításával egy időben a teljes roncsmentesítést is elvégzik.
A híd budai oldalának átkutatását és kotrását szinte teljesen befejezték, jelenleg a pesti oldal mentesítése folyik - mondta el a kivitelező konzorcium szóvivője. Puskár Anett hozzátette: a roncsmentést a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal felügyeli.
A legnagyobb roncsokat idén áprilisban fedezték fel. A két, egyenként 40 méter hosszú uszályt a Margitsziget és a budai rakpart között találták meg. A roncsok tisztítása és vontatása nagyjából három hétig tartott, emiatt akkor a hajózás rendjét is meg kellett változtatni."

Nem csak a fővárosi szakaszon találkozhatunk érdekességekkel, hanem a Mosoni-Duna szakaszán is és a Balatonban is.

Ki tudja, miket rejtenek még a folyók, de biztos bújtatnak még érdekességeket

Figura

Új haltartó helyek a DunánÚj haltartó helyek a DunánÚj haltartó helyek a Dunán


Címkék:

Igazság szerint ki sem

Igazság szerint ki sem szabadna emelni ezeket a "vasakat", mert a kibetonozott partszakaszok után felüdülés lehet a halacskáknak az a pár roncs búvóhely, - szerintem !

Ez így igaz, de akik ezeket a

Ez így igaz, de akik ezeket a roncsokat kiemelik, azok nagy ívben tojnak arra, hogy a halaknak mi a jó. Sajnos!

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil