Tassi horgászatA tassi víz igen változatos kedvelt vízterülete elsősorban a térség , Pest megye, a főváros horgászainak, ahol a Duna szinte teljes halfaunája megtalálható, a halállományt rendszeres pontytelepítéssel és ragadozó halak telepítésével is növelik.

2010. évben forgalmazott területi engedélyek :
Tagsági lappal kedvezményes 28000/ év, vagy 1800/nap
Ifjúsági: 13200/év, vagy 800/nap
Tagsági nélkül, teljes árú napijegy: 3400 Ft.

És az új 2010-es horgászrend a Tassi V-VI vízre:

Az engedély érvényes a horgászrend kiterjed a következő vízszakaszokra :
- A Tassi V-ös vízterületre, amely a R/S/D hajózsilipjének alsó (déli) kapujától az Osztó-sziget déli határáig tart.
- A Tassi VI-os vízterületre, amely az Osztó-sziget déli határától a Nagy-Duna torkolatánál lévő 0-ás folyamkilométer-kőig, ill. a vízterület határának kétoldali kijelölési vonaláig tart. A Tassi VI-os vízhez tartozik az Osztó-sziget másik oldalán az ún. Turbina-ág is.
- A 14. év alatti gyermekhorgászok biztonsági okokból csak a fentiekben Tassi VI-os vízterületként leírt partszakaszokon horgászhatnak!

Horgászni a halászati-horgászati törvény és kapcsolódó rendeletek előírásai, a MOHOSZ Országos Horgászrendje, valamint jelen horgászrend szabályai szerint lehet.

1. A horgászatot csak érvényes napijegy vagy éves engedély birtokában lehet megkezdeni! A területi engedélyhez kapott "fogási kimutatását" kitöltve a horgászat befejezését követően, ill. éves engedély esetén az év végét követően be kell dobnia a halőrháznál elhelyezett gyűjtőládába. Az egyesülettől kapott éves fogási napló vezetése a helyi "fogási kimutatás" kitöltése mellett is kötelező.

2. Horgászni I. 1-III. 15., valamint XI. 1.-XII. 31. között a VI-os vizen kizárólag csak 7- től 17 óráig, az V-ös vízterületen 7- től 19 óráig szabad, míg az év többi részében az éjszakai horgászat is megengedett.

3. I. 1.-III. 15., ill. XI. 1.-XII. 31. között csak természetes csalival, botonként egy darab egyágú horoggal szerelt készséggel szabad horgászni! Ez időszak alatt villantóval, balinólommal, twisterrel, wobblerrel, gumihallal, egyéb műcsalival - a vermelő halak védelme miatt - horgászni tilos!

4. A Tassi V-ös vízen horgászni csak a hajózó zsilip déli kapuja alatt felállított vízügyi kerítésen kívül szabad. Felnőtt horgász az V-ös vízterületen kizárólag csak 1 bottal horgászhat, míg a Tassi VI-os vízen 2 bottal lehet horgászni.

5. Ifjúsági engedéllyel az V-VI-os vízterületeken csak 1 bottal szabad horgászni. A 14 év alatti gyermek engedéllyel rendelkező horgász kizárólag a VI-os vízen, egy bottal, egy horoggal szerelt úszós felszereléssel horgászhat!

6. A vízterületen a halászati-horgászati törvényben és a kapcsolódó rendeletben rögzített országos tilalmi idők vannak érvényben (2010. évi aktualizált tilalmak: csuka II.15.-III.31.; süllő és balin III.01.-IV.30.; kősüllő és kecsege III.01.-V.28.; ponty, márna, jászkeszeg, szilvaorrú keszeg, paduc és 80 cm-nél kisebb harcsa V.03.-VI.15. )

7. A balinólom kizárólag csak egyágú, nem fixen rögzített horoggal használható!

8. A fogási naplóba a méretkorlátozással védett halat a fogást követően azonnal, az egyéb halakat a horgászat befejezését követően, (de naponta legalább egyszer) be kell jegyezni.

9. A vízterületen jelölt hely nem létesíthető. A csónakos horgászat tilos!

10. Tilos a víz minőségét károsan befolyásoló mennyiségű és minőségű etetőanyagot használni.

11. A haljelölés a halgazdálkodási munkát segíti. Jelölt halról a jelet csak méretes kora után szabad levenni! A jelet a hal hossz és súlyadataival, a fogás helyének, időpontjának megjelölésével a MOHOSZ címére (1511 Budapest, Pf. 7.) beküldeni.

12. Szemetelni, illetve szemetes helyen horgászni tilos! A szemetes helyen horgászótól a területi engedély bevonásra kerül, illetve az illetékes hatóság helyszíni bírságot szabhat ki. A horgász köteles a horgászat befejezésével a szemetet magával vinni, vagy a szemétgyűjtőbe helyezni. A vízpartra gépkocsival leállni, a partot és a szórt kőhányást rongálni, megbontani tilos!

13. A horgászatra vonatkozó szabályok megsértése a hatóságin kívül egyéb eljárást is von maga után. A területi engedélyt már a szabálytalanságot megállapító hivatalos személy, a halőr is elveheti. Halvédelmi szabálysértés esetén a halászati hatósághoz történő továbbítás végett az állami horgászjegy visszatartásra kerül

Vízterület hasznosítója: Magyar Országos Horgász Szövetség

Tassi horgászat


Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......