Szezonnyitó MárnákkalEz a nap is elérkezett végre. Viszonylag kellemes, kissé szeles idő fogadott minket a vízparton, 2010.02.27-én kora délután. Balázs barátommal, néhány nappal előtte kimentünk harmatgilisztát szedni. Sikerült vagy 20-25 szál "anakonda" méretűt összeszedni, így a hétvégi horgászatunk már meg volt alapozva. Kiértünk a Duna partjára és nekiálltunk szerelni, csalizni és már repült is a szerkó. Sötétedésig csak a halak távoli ugrálásában és jó néhány magasan elrepülő Kormoránban gyönyörködtünk. Leszállt az est, kis idő múlva kapásom volt. Egy egészséges 55Cm-es 2,66Kg-os márna volt a tettes. Nem sokra rá egy Jász is tiszteletét tette, ami kb. 1kg-os lehetett. Újabb szünet, majd Balázs botja is jelzett. Az eredmény egy 2,2kg-os Márna. Eközben egyre többen lettek és miután nem tudtak csöndben maradni, sikerült az összes halat elzavarniuk, mert ezután már kapásunk sem volt. Vidáman indultunk el hazafelé, mert egy csodálatos február végi horgászatban volt részünk.

U.i.: Sajnos a fényképezőgépemet otthon felejtettem, így a képek telefonnal készültek. A minőségükért elnézést kérek.

Szezonnyitó MárnákkalSzezonnyitó MárnákkalSzezonnyitó Márnákkal


Gratula! Végre idei hírek a

Gratula! Végre idei hírek a Dunáról.
Szeretném megkérdezni gzozi, hogy feedereztetek,vagy estleg görgetve jöttek ?
Üdv.: goenye

Gratula a kitartásért. Amúgy

Gratula a kitartásért. Amúgy mederben horgásztatok vagy partszélen ? Egyébként kik lettek egyre többen ? Horgászok, járókelők ?

Sziasztok! Mind a ketten

Sziasztok!

Mind a ketten feedereztünk, nagyhurkos módszerrel. Kb. 1 méteres horkot kötöttünk, majd 1/4-3/4 arányban elvágtuk. A rövidebbik zsinórdarabba került az ólom (50gr), a hosszabbik zsinórdarabra kötöttük a (Gamakatsu F-22 4-es méretű) horgot. Sodrásban, határvizen és partszélben is horgásztunk, de a kapások a határvizen jelentkeztek. Egyébként vasárnap is kint voltam, de semmit sem sikerült kivarázsolni az akkorra teljesen bekakaósodott vízből. Egy nap alatt kb. fél-egy métert jött föl a Duna.

A hóba nincs is

A hóba nincs is harmatgiliszta.
:)

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil