Shimano Baitrunner Aero GT - a régi dolgok dicséreteIgazság szerint nem tudok elfogulatlanul nyilatkozni erről az orsóról. Mit kell tudni róla ? A 90-es évek elején került forgalomba, és 50-60-80 méretben készült, anyaga az elnyűhetetlen XT7 carbon, 4 csapágyas és a csapágyak ott vannak ahol lenniük kell. 1 a csésze nyakán, 1 a zsinórvezető görgő alatt, 2 a tányérkerék két oldalán. Ez az orsó az, ami gyakorlatilag elpusztíthatatlan.

Maga az orsó dizájnja minimalista fekete, éppen ezért tetszik. Régi Angol horgászfilmeken figyeltem fel rá, hogy match botos horgászok is előszerettel használják ezt a monstrumot. Valószínű - extra nagy dobjáról jól pereg le a zsinór és jelentős súlya megfelelően egyensúlyba tartja a horgászbotot. Aero rendszerének köszönhetően a zsinórt meglepően szépen rakja.

Személy szerint nekem 2 db. is van belőle, és szinte minden módszerhez jól használható, legyen szó fenekezésről feederezésről vagy úszózásról. A folyóvízi úsztatáshoz talán nem javasolnám, ahol kézben tartott bottal horgászunk egész nap.

Egyébként 10 év elteltével is tökéletesen működnek, egyszer kellet az egyikben felkapó rugót cserélni. A horgászhirdetésekben egy 6010 vagy 8010 Aero GT kb. 12-18 ezer Ft.-ért kínálnak. Mindenképpen jobban megéri, mint a mai fényes vackok - amik 1-2 év alatt elfáradnak.

Shimano Baitrunner Aero GT - a régi dolgok dicsérete


Kedves Mindenki! A fenti

Kedves Mindenki!
A fenti cikhez kapcsolodva osztom ugyan ezeket a tapasztalatokat.
Én 2000-ben vásároltam őket, akkor még a nagykerben is 18500FT volt az ára. Nyilván vannak már fejlettebb típusok /olajban futó szerkezet stb../ , de a tapasztalatok alapján ez nagyon bevált típus.

Kedves Sporik! Aero GT

Kedves Sporik!

Aero GT 1010-em van, aminek a tekerő karját valószínűleg akkusav megmarta. Csak ez az alkatrész károsodott.
Tudnátok abban segíteni, hogy hol szerezhetek pótlást?

Úgy látom újra kezdenek

Úgy látom újra kezdenek divatba jönni ezek a 25 éves orsók, mivel elég sokan keresik őket. Valóban elpusztíthatatlanok.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil