Régi műcsalik - időutazásEgy kis időutazásra hívlak benneteket a műcsalik világába. Az 1910 és 1940 közötti időszakból mutatnék be pár műcsalit, az Egyesült Államokból. Ez időtájt még egyáltalán nem volt gépesítve a műcsali gyártás, kézzel készültek egyenként ezek a remek darabok. Hála és köszönet azoknak a gyűjtőknek akik megmentették az utókornak ezeket a "képzőművészeti alkotásokat". Lehet magyar darabok is léteznek valahol elfeledve, pincék sötét szegletében. Lehet nem is használták horgászatra őket ?

Régi műcsalik - időutazásRégi műcsalik - időutazásRégi műcsalik - időutazásRégi műcsalik - időutazásRégi műcsalik - időutazásRégi műcsalik - időutazás


Ez nekem is a gyenge

Ez nekem is a gyenge pontom... Rajongok a régi, muzeális műcsalikért, botokért, orsókért, egyéb horgászathoz köthető eszközökért! Teljes mértékben egyetértek veled, ezek szerintem is valódi műalkotások. Egyszerűen gyönyörűek... Amikor az ember a kezében terthat egy ilyen darabot, az egyben maga a horgásztörténelem.

Az E-bay most láttam,

Az E-bay most láttam, majdnem elájultam:
100 YEAR OLD + CLARK EXPERT ANTIQUE LURE >>> $406.99
Ezek szerint ezt is gyűjtik, és 12 licit van rá !!!!!

Naná, hogy gyüjtjük jópáran!

Naná, hogy gyüjtjük jópáran! Szerintem csodálatosak a régi, muzeális horgászeszközök, legyen az műcsali, bot, orsó, vagy bármi. Számomra szebb és nagyobb értéket képviselnek ezek a tárgyak, mint bármelyik herendi porcelán, vagy halasi csipke, vagy mittudoménmi. Ezeknél az eszközöknél egy darab horgásztörténelem van az ember kezében. Nem is beszélve arról, hogy ezek a régi holmik még minőségi darabok, kifogástalan alapanyagokból, precízen összerakva. Össze sem hasonlítható egy mai tucattemékkel. De a fő hangsúly természetesen az eszmei értéken van. Legutóbbi szerzeményem egy orsó és bot páros. Ez pedig nem más, mint egy ABU C-33 orsó, és a hivatalosan hozzá gyártott ABU Suecia 7" pergetőbot. A 70-es évek elején az ABU együtt hozta ki ezt a két terméket, úgymond az orsót a bothoz, vagy a botot az orsóhoz. Teljesen kifogástalan, újszerű állapotban sikerült hozzájuk jutnom, az első tulajdonosuktól, aki talán egyszer-kétszer ha horgászott velük. Az orsót nyilván ismeritek, az a klasszikus zöld házas-drapp csészés ABU. Az igazi kuriózum a hozzávaló bot, ami természetesen üveg csőbot, 1-es (Light) erősségű, hihetetlenül könnyű súlyú, krómkarbid drótgyűrűs, parafa nyeles. Érdekessége a csavaros orsótartó, ami a nyélen elcsúsztatható, és bárhol rögzíthető. Az orsórögzítő csavar meghúzásával maga az orsótartó is rögzítődik a parafa nyélen. Segítségével mindenki magának állíthatja be a számára optimális orsóhelyzetet. Az orsó és a bot is olyan minőségű, hogy szerintem még így több mint 35 év távlatából is símán kenterbe veri a manapság használatos legtöbb, agyonreklámozott, de silány minőségű horgászcuccot. Nagyon örülök, hogy hozzám kerűltek!

Na ezért is vagyok itt az

Na ezért is vagyok itt az ilyen cikkekért:-)
csusztatható orsótartó a legfantasztikusabb találmány és ahogy olvasom még bicikli belsö sem kell alán mert csavarásal szorul:-)

Mücsalik?
Nagyon eltüntek a régi banán alaku woblerek szerintem irtó jol mozogtak bár nemigen pergetek.
És a balinolomnak is használható pilkerutánzatok ami egy propellerbe végződö acél henger ami egy driing körül forog.Sajna nemtalálom de ha meglesz teszek fel fotót ha lehet.
Ha jol emlékszem be is volt tiltva egy időben a frkvencikibocsátása miatt.Bár ez lehet csak mende-monda.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......