Rakéta úszós pontyhorgászatÚjabb érdekes pontyhorgászati módszerre bukkantam. A módszer lényege: hogy a csalival megpakolt etetőúszót alatt tudjunk közvetlenül horgászni, rövid horogelőkével. A módszer nagyban hasonlít a Bagging waggler úszóhoz, de itt a csali és az etetőanya ugyan az - mégpedig csonti. Természetesen az etető rakétába kell egy kis kaja a csonti benntartásához.

A rakétaúszó maga egy szárnyas, élénk színű etetőkosár, mely kúp alakú, szárnyak vannak rajta a stabilitás érdekében és a plusz felhajtóerőt a kúp végében még egy kis polisztirol hab növeli.

A működése roppant egyszerű az úszóból kihulló csali oda vonza a halakat, és a rövid előkére szerelt lebegő horgot még az gyanakvóbb pontyok is felveszik a táplálkozás lendületében. A kapás szinte azonnal várható, amennyiben a helyen tartózkodnak halak.

Egy próbát mindenképpen megér. Nem tudom kapható-e itthon valami hasonló eszköz? Ha nem, - akkor barkácsolók előnyben....

Egy hasonló bejegyzés :
http://horgaszat.hu/irasok/erdekes-pontyhorgaszat

Rakéta úszós pontyhorgászat


Simán össze lehet dobni egy

Simán össze lehet dobni egy ilyen dolgot otthon is, nem kell feltétlen ezrekért megvenni a boltba, természetesen az alapötletet negyra értékelem, de szerintem csak az agresszív öngyilkos pontyok kapást látjuk, itt nincs szöszmötölés....
Mert ez az úszú minden csak nem érzékeny, itt természetesen nem valami pihekönnyű wagglerról van szó, hanem a hangsúly a lebegő csalin és a fölűle hulló kaján van.

Erre én is gondoltam-mármint

Erre én is gondoltam-mármint a házilagos kivitelezésre-de milyen módon,illetve milyen anyagok felhasználásával? Amúgy a aszerelék érzékenysége szerintem a precíz súlyozáson múlik.

Szerintem meg nem is

Szerintem meg nem is kell,hogy érzékeny legyen. Ha bekapta vízközt úgy is elviszi nem?

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil