Pelletes horgászatNo nem akarok annyira trendi lenni, mivel inkább a régi csalikban hiszek jobban, de az idei nyáron nagyon bejött a pellet. Csak úszózom, ezért gondoltam megosztom a tapasztalataimat a match botos pelletezésemről.

Amikor a csemegekukoricával már nem tudtam kapást kicsikarni, akkor váltottam át rá. Telepített vizeken, próbálkoztam, kifejezetten olcsó "diszkont" kiszerelésű ízesítetlen pellettel (3 kg. 1200 Ft). Észrevettem, hogy a hal ott forog a kukoricás etetésen, de a csalit nem bántotta....

Na, ekkor kukorica le, szilikonkarika fel - bele a pellet. Egy pár marék pelletet még dobtam az úszó köré és vártam. Maximum egy-két perc telt el, és jött a kapás. Éreztem, hogy jó hal, fárasztás, szákolás, visszarakás. Megint csalizás, egy perc, kapás, fárasztás, szákolás, hal vissza. Azt is észrevettem, egy rosszul beállított ereszték után, hogy a talaj felett lebegő csalira is volt kapásom, ugyan ez kukoricánál nem történt meg. Érdekes, hogy a gyorsan oldódó kukoricapellet még vízközt is fogósnak bizonyult. Fontosnak tartom, hogy a legkisebb kapás után is etessünk újra egy marékkal, hogy helyben tartsuk a halakat.

Ízesítés tekintetében, nekem a sima kukorica pellet jött be legjobban. Igaz, hogy nem bír ki olyan sokat a horgon mint a jobban összepréselt drágább: halas, epres, stb... de lehet ezért nagyobb a halak bizalma is hozzá, mivel hamarabb felpuhul gyorsan oldódik és felhősen oszlik.

Egyébként azt is észrevettem, hogy a válogatott nagyobb pelletszemekre nagyobb pontyok kaptak. Tehát az általam favorizált csemegekukorica, egyik olcsó alternatívája lett a pellet. Praktikus, mivel nem romlik meg, a nagy zacskós kiszerelésekben még 4-5 cm. extra darabok is vannak, csalizni és etetni is kiváló, és olcsó.

Élővizeken még nem próbáltam, lehet ott is beválna. Írjatok, ha van tapasztalatok a témáról.

Pelletes horgászat


A pellet, tulajdonképpen egy

A pellet, tulajdonképpen egy préselt etetőanyag granulátum, a telepített békéshalak egyik kedvenc eledele születésüktől fogva, hiszen a tógazdaságokban is ezzel etették őket. Szerintem a bojli ezekből származtatható, csak a méret és a kötőanyag változott a szelektálás és a tartosság okán. Szerintem is az egyik legjobb csali, pont amiatt, hogy etetni és csalizni is lehet vele. Megfigyelésem szerint, kár drága kiszerelésű, csalizó pelletekre költeni, jobb az olcsóbb kevésbé aromás fajtával etetni és csalizni is. Igaz, sűrűbben kell cserélni, mert minimális a kötőanyag benne, így hamarabb oldódik a vízben. De talán pont ez a jó ?

Jön a hideg, most szerintem

Jön a hideg, most szerintem csak a husos vagy fűszeresebb ízek lesznek a nyerők.

Szerintetek kis vízben

Szerintetek kis vízben úszózás hoz beetető????

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......

Horgász írások

Szavazás

Horgászjegy árak:
 Bibliográfia
Ponty profil