Olcsó villantó házilagHogyan készíthetünk olcsó villantót házilag ?
Főleg sörivó és barkácsoló kedvűeknek javaslom a söröskupakok ezt a fajta környezetbarát újrahasznosítást. Az alkohol % és a sör márkája nem számít, a halak remélhetőleg még nem márkafüggőek.Sajnos csak bort iszom :) A

Sajnos csak bort iszom :)
A boros dugór felhasználására valami újabb ötlet ?
Az úszón fabrikáláson már túl vagyok........

Szia! Hosszában vágj félbe

Szia!

Hosszában vágj félbe egy parafadugót. Vájd ki a belsejét, de csak annyira, hogy egy szivarólmot el tudjál benne rejteni (Ne túl nagyot, mert akkor elmerül!). Ragasszd össze az ólommal a fél dugókat. Kis csiszolással tojás alakúra csiszolhatod, hogy egy kicsit áramvonalas legyen. Az így elkészített önsúlyos úszóval felszínen tudsz horgászni, Amúrra, Pontyra, vagy akár Balinra. Az így összeállított szereléssel a távolabb lévő felszínről táplálkozó halakat céloztam meg. Az általam használt szerelésre mindig kenyérhéjat tettem. Tehát ez az ólmozott parafadugó esetemben a balingolyót váltotta ki. Természetes anyag, így a halak nem gyanakodnak rá. Sőt előfordúlt, hogy a parafával foglalkoztak a csali helyett. Eredményes horgászatot! Ha kérhetem, számolj be a fogási eredményekről!

Daráld le! Keverd bele a

Daráld le! Keverd bele a titkos bojlidba és már is kész a titkos POP-UP bojlid.

Ötlet 2. A dugóból vágj egy

Ötlet 2.
A dugóból vágj egy akkora szeletet ami belefér a fél sörös kupakba. Mielőtt ráhajlítanád a horogra a kupakot tedd közé a parafát és már kész is az floating az az úszó villantód,:):):)

Ötlet 3.: Ne húzd ki a

Ötlet 3.:
Ne húzd ki a dugót.!!! Őrült finom borod lesz 20 év múlva.:):):):)

Boros dugóra egykét

Boros dugóra egykét variáció:
Csinálhatsz belőle kapásjelzőt, úszót, swingert, és még sok más dolgot, csak a fantázia szabhat határt :)

Valahol lakik egy bácsi

Valahol lakik egy bácsi Magyarországon, akinek az a hobbija hogy vicces úszókat fabrikál, már több ezer darabos a gyüjteménye.

Ez komolyan működik???

Ez komolyan működik???

a sörös kupakba menyi suly

a sörös kupakba menyi suly kell?

Most jut eszembe ( akarom

Most jut eszembe ( akarom mondani fejembe),: ha teszel egy-két sörétólmot a kupakba mielőtt összenyomod talán még zörögni - csörögni is fog, ami talán még jobban fel is kelti a ragadozók figyelmét! Jó kisérletezést én is kipróbálom elvégre nagy bajunk nem lehet.
Üdv. sok sikert!

A francba ha ezt előbb

A francba ha ezt előbb olvasom , nem dobozos sört iszok.
Az ötlet frankó , mivel szeretek barkácsolni letesztelem.
-Kérdés: egy horgászathoz hány kupak kell?, mert az asszony nem szereti ha berugok.

szerintem mire fognál vele

szerintem mire fognál vele egy halat a Dunán leszakadna a kezed a sok dobálástól vagy egy akváriumba ami tele van sügérrel ott biztos fognál

Hááááááááát! Nem tudom az

Hááááááááát! Nem tudom az öreg Lauri mennyit dobált azokkal a "kezdetleges semmitmondó" fahalacskáival. Mindenesetre csak addig faragta a témát, míg egyszer csak Rapala lett belőle. Vagy talán eleve Lauri Rapalának hívták az öreget akinek az ötlete alapján manapság millió (megkockáztatom!) milliárd számra használják ezt a kis fahalacskát. Természetesen a műcsaligyártás fejlődött és fejlődik is lásd külömböző twisterek, szlikonhalak stb.
Mindenesetre csak annyit akartam mondani, hogy egy pergető horgász ugyan úgy kisérletezik mint akár egy bojlis, vagy egy feederes, netán egy match bottal horgászó spori is állandóan kisérletezik a szerelékével, hogy minnél jobban át tudja vágni a halak érzékszerveit. A dobálásröl csak annyit : aki nem szeret "dobálni" tegyen fel egy bojlit, de olyat ami bírja legalább 24 órát eggyet kell dobni de jó nagyot, és a hal csipogtatni fogja az elektromos kapásjelzőt. Jön kb. 10-12 perc váll, kar, csukló izommmúnka és lehet előlről kezdeni az egészet, saccra óránkét, denemritka, hogycsak egy nap 2-3 kapás van bojlira.
Háááááááááát ez is sport meg az is.

Hogyan mozog ez a

Hogyan mozog ez a kupakcsali?
Forog, imbolyog, vagy semmit sem csinál csak a látványa csalja oda a halakat?

Na látod ez jó kérdés!

Na látod ez jó kérdés!

teszteltem, nagyon pattog.

teszteltem, nagyon pattog. véleményem szerint sügérre jo csak.

Ha nagyon pattog akkor tegyél

Ha nagyon pattog akkor tegyél bele több ólmot esetleg fogj össze két
kupakot egy kapoccsal.

Hozzászólás

Bocs a robotok miatt kell.......